AVION AIR ALGERIE PRABUSIT. EPAVA AERONAVEI A FOST DESCOPERITA IN MALI

AVION PRABUSIT MALI. Compania aeriana Air Algérie a anuntat ca a pierdut contactul, joi, cu unul dintre avioanele sale, la 50 de minute dupa ce acesta a decolat din Ouagadougou, in Burkina Faso. Aeronava s-a prabusit si toate cele 116 persoane aflate la bord au murit. Epava avionului a fost gasita in nordul Mali, dezintegrata, anunta surse oficiale algeriene si franceze.

AVION PRABUSIT MALI. Avionul companiei Air Algérie care s-a prabusit joi cu cel putin 116 pasageri la bord, dintre care aproximativ 50 de francezi, a fost localizata, “dezintegrata”, in regiunea Gossi, in nordul Mali, potrivit unui comunicat al presedintiei Frantei, relateaza AFP. Avionul disparut a fost localizat in regiunea Gossi, “in apropierea frontierei cu Burkina Faso”, a anuntat, in cursul noptii de joi spre vineri, presedintia franceza, confirmand o informatie in acest sens oferita anterior de autoritatile din Burkina Faso.

CITESTE SI: AVION PRABUSIT NIGER: AERONAVA a apartinut clubului REAL MADRID pana in 2009

AVION PRABUSIT MALI. “Aparatul a fost clar identificat, in pofida faptului ca este dezintegrat”, a precizat aceeasi sursa, adaugand ca un “detasament militar francez a fost trimis la fata locului pentru a securiza zona si pentru a colecta informatiile preliminare”. Presedintele francez Francois Hollande si-a exprimat “solidaritatea” fata de familiile si apropiatii victimelor.

AVION PRABUSIT MALI. Epava avionului companiei Air Algérie disparut joi cu 116 persoane la bord dupa ce decolase de la Ouagadougou a fost gasita in nordul Mali, in apropiere de frontiera cu Burkina Faso, a anuntat seful Statului Major al presedintiei burkinabeze, relateaza AFP.

AVION PRABUSIT MALI. “Epava a fost localizata la 50 de kilometri nord de frontiera cu Burkina Faso”, in regiunea maliana Gossi, a declarat generalul burkinabez Gilbert Diendiéré, la finalul unei reuniuni de criza la Ouagadougou. Anterior, presedintele malian, Ibrahim Boubacar Keïta, a afirmat, la Bamako, ca epava avionului companiei Air Algérie a “fost vazuta” in regiunea Kidal, in nord-estul Mali.

AVION PRABUSIT MALI. “Epava a fost vazuta intre Aguelhoc si Kidal”, in apropiere de granita cu Algeria, a declarat presedintele malian in cursul unei intrevederi cu reprezentanti ai unor partide politice, societatii civile si presei.

CITESTE SI: UPDATE. Avionul AIR ALGERIE, cu 116 oameni la bord, s-a PRABUSIT in Niger. Toti pasagerii AU MURIT 

AVION PRABUSIT MALI. El nu a oferit alte detalii, dar a afirmat ca nicio “ipoteza” nu este exclusa in privinta cauzelor disparitiei avionului. Potrivit generalului Gilbert Diendiéré, un martor a afirmat ca a vazut un avion “cazand” in imprejurimile orasului Gossi, in nordul Mali, in apropiere de frontiera cu Burkina Faso.

AVION PRABUSIT MALI. “Credem ca poate fi adevarat, pentru ca am vizionat imagini surprinse de radar care arata directia urmata de avion pana la disparitie si coincide cu locul anuntat de informatorul nostru”, a adaugat el.

Sursa foto: bbc.co.uk