AVION AIRASIA DISPARUT! ZBORUL QZ8501 ARE 162 DE OAMENI LA BORD. UPDATE

Cutiile negre ale avionului Air Asia prabusit in Indonezia, gasite de scafandri

Un AVION de tip Airbus A320-200 apartinand companiei malaysiene low-cost AIRASIA cu 162 de persoane la bord a DISPARUT duminica intre Indonezia si Singapore, au anuntat autoritatile locale si compania, relateaza AFP.

UPDATE 12.40: Listele de pasageri ale avionului disparut, dupa ce echipajul ceruse autorizatia de a devia de la planul de zbor initial, luand altitudine din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, releva ca 23 de persoane care se inregistrasera pentru acest zbor nu s-au imbarcat din motive deocamdata neclarificate, potrivit publicatiei Strait Times. Astfel, printre acestea se afla 11 barbati, opt femei si patru copii.

UPDATE 9.00: CCTV, citand un oficial al Agentiei Nationale de Cautare si Salvare, informeaza ca EPAVA AERONAVEI ar fi fost gasita in zona insulelor BELITUNG din Indonezia!

Pilotul AVIONULUI ceruse sa “devieze” de la planul de zbor din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. Pilotul AVIONULUI de tip Airbus apartinand companiei AIRASIA care a disparut intre Indonezia si Singapore duminica dimineata – zborul QZ8501 – a cerut sa “devieze” de la planul de zbor din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, a anuntat compania malaysiana, relateaza AFP.

“AVIONUL a cerut sa devieze din cauza (conditiilor) meteo” nefavorabile, a anuntat compania intr-un mesaj postat pe contul de Facebook. “Comunicarea cu avionul a fost pierduta in timp ce acesta se afla sub controlul Autoritatilor indoneziene pentru Trafic Aerian (ATC)”, a adaugat AIRASIA.

CITESTE SI: AVION DOBORAT UCRAINA: Anchetatorii rusi sustin ca au PROBE despre implicarea unui AVION MILITAR UCRAINEAN 

AVIONUL de tip A320-200 are la bord sapte membri ai echipajului si 155 de pasageri, inclusiv 16 copii si un sugar, a precizat pentru AFP Djoko Murjatmodjo, directorul general al Aviatiei Civile indoneziene.

Cei 155 de pasageri de la bordul avionului sunt 138 de adulti, 16 copii si un bebelus, informeaza compania Air Asia intr-un comunicat. Pasagerii sunt de nationalitati diferite, dupa cum urmeaza: 157 de indonezieni, 3 sud-coreeni, 1 malaezian si 1 singaporez.

CITESTE SI: DEZVALUIRE DE ULTIMA ORA! AVIONUL DISPARUT MALAYSIA AIRLINES, DOBORAT DE AMERICANI

Zborul QZ8501 a decolat de pe Aeroportul International Juanda de la Surabaya, pe insula indoneziana Java, la ora locala 5.20 (0.20, ora Romaniei) si urma sa aterizeze pe Aeroportul Changi de la Singapore la ora locala 8.30 (2.30, ora Romaniei).

Sursa foto: bbc.co.uk