AVION cu 295 de OAMENI LA BORD, PRABUSIT in UCRAINA – UPDATE

UPDATE ORA 21.35: Numarul cetatenilor olandezi morti in momentul prabusirii avionului malaysian decolat de pe Aeroportul Schiphol din Amsterdam nu este cunoscut, anunta ministrul olandez al Justitiei, citat de AFP. “La bord se aflau numerosi olandezi”, a declarat Ivo Opstelten, ministrul olandez al Justitiei, la televiziunea NOS. “Nu pot spune cu precizie cati erau. Sunt profund socat de imaginile oribile cu fragmente ale fuselajului prezentate de presa”, a spus oficialul olandez.

UPDATE ORA 21.05:  Barack Obama a solicitat intrunire de urgenta la Casa Alba. Presedintele SUA vrea sa se implice in acest caz, mai ales ca 28  americani au pierit in accident, anunta  Russia Today.

UPDATE ORA 20.25: Mai multe companii aeriene, printre care AirFrance si Lufthansa, au decis sa evite spatiul aerian din estul Ucrainei, in urma incidentului. 

UPDATE ORA 20.07 : Igor Strelkov, liderul separatistilor din Donetk a postat pe o retea de socializare un mesaj prin care revendica doborarea avionului ucrainean.

UPDATE ORA 20.00: Unul dintre pasagerii aflati la bordul Boeing-ului 777 a facut o gluma pe Facebook, chiar inainte de tragedia aviatica. Facand referire la un alt avion al companiei Malaysian Airlines, care a disparut fara urma in data de opt martie si nu a fost gasit nici pana astazi, barbatul a postat o imagine cu aeronava in care se afla si a scris in dreptul ei: “In cazul in care vom disparea, asa arata avionul”.

UPDATE ORA 19.33: Armata rusa neaga orice implicare in incident!

UPDATE ORA 19.27: 27 BARACK OBAMA a vorbit cu VLADIMIR PUTIN la telefon, cerand informatii despre prabusire. Casa Alba refuza sa confirme informatiile conform carora avionul ar fi fost doborat, anunta Realitatea Tv.

UPDATE ORA 19.11: Presedintele Porosenko nu exclude posibilitatea unui atac cu rachete! Premierul Ucrainei a ordonat o ancheta in cazul avionului prabusit.

UPDATE ORA 19.05: Agentia Interfax cofirma informatia! AVIONUL A FOST DOBORAT. Toti cei 295 oameni aflati la bord au MURIT!

UPDATE ORA 18.46: Conform unui consilier al ministrului de interne ucrainean, avionul ar fi fost lovit cu o racheta sol!

STIRE INITIALA: Un AVION cu 280 PASAGERI la BORD s-a prabusit in UCRAINA! Aparatul de zbor BOEING 777 circula pe ruta Amsterdam – Kuala Lumpur.

Pe langa cei 280 pasageri, la bord se aflau si 15 membri ai echipajului.  Din primele informatii, avionul s-a prabusit in zona DONETK, la aproximativ 60 km de granita cu Ucraina, o zona aflata in plin conflict. Din pacate, nu ar exista supravietuitori!

Citeste si: AVION MILITAR ucrainean, DOBORAT de aviatia RUSA in spatiul aerian din tara vecina

Avionul apartine companiei Malaysia Airlines.

Valentin Duta, expert in aviatie, este aproape sigur ca avionul a fost lovit de la sol cu o racheta. “A fost lovit! Of! 300 oameni la bord, ce tragedie! (…) Pilotul nu putea vedea racheta. Cel mai probabil e ca cineva a pus tunul pe el. Ancheta pe teritoriul acela e foarte dificila”, a declarat Duta intr-o interventie telefonica la postul B1 Tv.

Agentia Interfax anunta ca 15 rachete au fost lansate in zona cu putin timp inaintea prabusirii avionului.

Sursa foto: Captura B1 Tv