Un avion al companiei Ethiopian Airlines a fost DETURNAT si a aterizat la Geneva

Un avion Boeing 767 al companiei Ethiopian Airlines care se deplasa de la Addis Abeba catre Roma a aterizat la Geneva, dupa ce ar fi fost deturnat, relateazaMediafax, care citeaza BBC News Online. Autorul deturnarii avionului companiei Ethiopian Airlines a fost copilotul, au anuntat autoritatile elvetiene. Pasagerii avionului nu au stiut ca acesta a fost deturnat.

UPDATE ora 10.37: Pasagerii avionului companiei Ethiopian Airlines nu au stiut ca aeronava lor a fost deturnata, ei crezand ca au aterizat la Milano, au anuntat autoritatile elvetiene luni, intr-o conferinta de presa organizata pe aeroportul din Geneva, relateaza site-ul 20min.ch.

Pasagerii au inteles ca sunt la Geneva dupa ce au vazut inscriptia aeroportului.

UPDATE ora 09.17: Politia din Elvetia a confirmat deturnarea avionului etiopian si a anuntat arestarea unei persoane. Aeroportul din Geneva a fost inchis.

Politia din Elvetia a confirmat, luni, ca un avion al companiei Ethiopian Airlines, care se deplasa pe ruta Addis Abeba – Roma, a fost obligat sa aterizeze pe aeroportul din Geneva dupa ce a fost deturnat, adaugand ca unul dintre autorii deturnarii a fost arestat, relateaza BBC News Online.

Politia din Geneva a confirmat ca avionul a aterizat neplanificat in orasul elvetian la ora 06.00 (07.00 ora Romaniei). Nimeni nu a fost ranit, iar situatia este “sub control”. Aeroportul din Geneva a fost inchis.

Potrivit postului de televiziune Sky News, avionul, un Boeing 767, a fost “obligat sa se indrepte” catre Geneva. Un purtator de cuvant al autoritatilor aeroportuare din Geneva a declarat pentru Reuters ca un avion deturnat a ajuns pe aeroportul elvetian.

Citeste si: Un avion cu 14 oameni la bord a disparut in Nepal

Compania Ethiopian Airlines a anuntat intr-un comunicat ca toti pasagerii sunt in siguranta pe aeroportul din Geneva.

Zborul 702, care plecase din Addis Abeba la ora locala 00.30 (23.30 ora Romaniei), urma sa ajunga in capitala italiana, Roma, la ora locala 04.40 (05.40 ora Romaniei).

Foto: Nazret