AVION DISPARUT: A aparut o pata de carburant in zona de cautari

Australia se pregateste sa trimita un robot submarin in cautarea EPAVEI AVIONULUI Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, au indicat, luni, oficiali australieni, precizand ca o pata de carburant a fost detectata in zona unde se desfasoara in prezent cautarile, relateaza France Presse si AP.

AVION DISPARUT. Nava Ocean Shield va inceta operatiunile de detectare a semnalelor emise de cutiile negre luni si “va desfasura un vehicul autonom submarin Bluefin-21, cat mai curand posibil”, a declarat coordonatorul australian al operatiunilor de cautare Angus Houston, intr-o conferinta de presa.

Robotul Bluefin-21, asemanator unei torpile, are o lungime de 5 metri si o greutate de 750 de kilograme, dispunand si de un sonar foarte puternic. Dispozitivul este capabil sa efectueze scufundari pana la o adancime de 4,5 km, pe o durata de 25 de ore.

Citeste si: AVION DISPARUT. UNUL DINTRE PILOTI A INCERCAT SA DEA UN TELEFON INAINTE DE DISPARITIA AERONAVEI

AVION DISPARUT. “Fiecare scufundare a vehiculului subacvatic va dura 24 de ore”, a declarat Angus Houston, precizand ca in primele doua ore acesta va efectua imersiunea, alte 16 ore va opera pe fundul oceanului, alte doua va iesi la suprafata si inca patru ore vor fi necesare pentru transmiterea informatiilor colectate. Suprafata primului perimetru pe care il va cerceta Bluefin-21 este de 40 de kilometri patrati, a mai spus el, potrivit Agerpres.

AVION DISPARUT. Ultimul semnal acustic care ar putea proveni de la cutiile negre a fost captat acum sase zile, iar de atunci nu a mai fost detectat niciun semnal sonor. Dispozitivele emitente au o durata de viata de circa 30 de zile, astfel incat este probabil ca acestea sa fi expirat.

Ocean Shield a detectat, intre altele, duminica seara o pata de carburant in zona cautarilor in zona semnalelor detectate acum aproape o saptamana, a mai spus Angus Houston.

Zona cautarilor Boeing 777 ar putea fi redusa la un kilometru patrat, a anuntat in acelasi timp premierul australian Tony Abbott, intr-un interviu acordat postului de televiziune CCTV.

 Sursa foto: uaibox.com.br