AVION DISPARUT: Australia a detectat noi semnale in Oceanul Indian

O nava a marinei australiene, care participa la cautarile zborului MH370 in Oceanul Indian, a detectat noi semnale acustice “compatibile” cu ultrasunetele emise de cutiile negre ale unui avion, a anuntat luni un responsabil de operatiuni, potrivit Agerpres, care citeaza France Presse.

“Pot raporta informatii foarte incurajatoare primite in decursul ultimelor 24 de ore”, a declarat fostul sef al armatei australiene, Angus Houston, in cadrul unei conferinte de presa.

Sonda desfasurata de nava Ocean Shield a “detectat semnale compatibile cu cele emise de cutiile negre ale avioanelor”, a adaugat el, subliniind totusi ca, in acest moment, informatiile colectate nu sunt suficiente, iar pentru declaratii mai concrete va fi nevoie de mai mult timp.

Citeste si: AVION DISPARUT: Mobilizare pentru verificarea semnalului detectat

Aceste noi informatii intervin in contextul in care duminica a fost detectat un alt semnal submarin. Avioane si nave au fost trimise in perimetrul indicat pentru a verifica daca acesta provine sau de la cutiile negre ale Boeing 777.

In acelasi timp, Australia anuntase ca o noua analiza a datelor din satelit a restrans zona de cautari in partea de sud a Oceanului Indian, unde se presupune ca aeronava Boeing 777 a companiei Malaysia Airlines s-ar fi prabusit la 8 aprilie, in timpul unui zbor de la Kuala Lumpur la Beijing.

Sursa foto: realitatea.net