Avion disparut: Ce s-a intamplat cu aeronava Malaysia Airlines inainte sa dispara de pe radar

Boeing-ul 777 al companiei Malaysia Airlines a coborat la o altitudine foarte mica inainte sa dispara complet de pe radar, informeaza CNN, citand o sursa apropiata investigatiei.

Ultimul contact cu controlorii de trafic aerian a avut loc atunci cand avionul se apropia de spatiul Vietnamului. Aeronava zbura atunci la o altitudine de peste 10.500 de metri, insa mai apoi, radarul militar l-a observat schimbandu-si altitudinea.

Astfel, avionul a coborat la 3.600 de metri inainte de a disparea de pe radar.

Radarul militar a urmarit zborul intre orele 1.19 a.m. si 2.40 a.m. in ziua in care acesta a disparut, dar nu se stie cat timp a durat pana ca avionul sa ajunga la 3.600 de metri altitudine, a dezvaluit sursa.

Citeste si: AVION DISPARUT: US NAVY A TRIMIS UN VAS PENTRU LOCALIZAREA CUTIILOR NEGRE

O posibila explicatie pentru faptul ca aeronava a coborat atat de jos tine de o problema mecanica.

“Avionul a facut o intoarcere dramatica si a coborat de la 10.500 de metri la 3.600 de metri. Este ceea ce un pilot face in conditiile unui eveniment catastrofic, precum o explozie sau un incendiu. Asta trebuie facut, sa cobori in altitudine, sa intorci avionul si sa incerci sa ajungi la un aeroport care poate sa permita aterizarea unui avion cu probleme”, sustine analistul Mary Schiavo, fost inspector general al Departamentului American pentru Transporturi.

Altitudinea de 3.600 de metri, la care a zburat avionul inainte de a disparea de pe radar, ridica si problema daca avionul este cautat in zona care trebuie.

Sursa foto: guardianlv.com