AVION DISPARUT: Liderul opozitiei malaeziene acuza Guvernul ca ascunde informatii

Anwar Ibrahim, charismaticul lider al opozitiei malaeziene, a acuzat vineri Kuala Lumpur ca ascunde informatii despre zborul disparut MH370, afirmand ca sistemul radar malaezian ar fi detectat fiecare schimbare a directiei de zbor, relateaza AFP.

Intr-un interviu acordat cotidianului britanic The Daily Telegraph, Anwar Ibrahim se declara “stupefiat” ca sistemul radar sofisticat Marconi de care dispune Malaezia si pe care el l-a autorizat cand era ministru de Finante, in 1994, nu a detectat imediat schimbarea directiei aparatului de zbor.

El a apreciat ca “nu este numai inacceptabil, ci si imposibil, nefezabil” ca aparatul sa poata traversa “cel putin patru provincii malaeziene fara sa fie detectat”. “Eu cred ca Guvernul stie mai multe decat noi”, a adaugat el. “Noi nu dispunem de echipamente sofisticate ca cei din Statele Unite sau Marea Britanie, dar avem capacitati de a ne apara frontierele”, a afirmat el.

Citeste si: Un submarin high-tech se alatura cautarilor epavei avionului Malaysia Airlines

Anwar Ibrahim i-a luat apararea pilotului avionului, Zaharie Ahmed Shah, in varsta de 53 de ani, cu care este prieten si care este membru al partidului sau. “El nu ar fi putut ascunde citirea radarelor. El nu ar fi putut ordona fortelor aeriene sa ramana complet tacute”, a afirmat el.

Anwar Ibrahim a fost condamnat in apel, la inceputul lui martie, pentru sodomie, o noua etapa a unui caz care incearca, potrivit lui, sa il discrediteze.

Curtea de Apel a dat dreptate Guvernului, care a facut apel la achitarea lui Anwar Ibrahim in 2012. El a fost acuzat ca l-a sodomizat pe un fost consilier, o infractiune pasibila cu 20 de ani de inchisoare in Malaezia, o tara cu majoritate musulmana. Fostul vicepremier, in varsta de 66 de ani, a negat permanent aceste acuzatii si a afirmat ca este o afacere “pur politica”.

Sursa foto: theguardian.com