AVION DISPARUT: Mobilizare pentru verificarea semnalului detectat

Avioane si nave care participa la operatiunile de cautare a zborului MH370 in Oceanul Indian se indreapta duminica spre zona unde a fost detectat un semnal submarin pentru a verifica daca acesta provine sau de nu de la cutiile negre ale aeronavei Boeing 777.

Australia a anuntat in paralel ca o noua analiza a datelor din satelit a restrans zona de cautari in partea de sud a perimetrului definit in Oceanul Indian unde aeronava Boeing 777 a companiei Malaysia Airlines s-ar fi prabusit la 8 aprilie, in timpul unui zbor de la Kuala Lumpur la Beijing, potrivit Agerpres.

“Astazi (duminica) vor fi desfasurate mijloace ale aviatiei militare australiene pentru verificarea semnalelor acustice in zona unde nava chineza a detectat sunetele”, a declarat Angus Houston, care conduce centrul de coordonare a agentiilor (JACC) tarilor participante la cautari.

Un detector de inregistratoare de zbor, asa-numitele “cutii negre”, desfasurat de o nava chineza de cautare a reperat sambata un semnal care ar putea corespunde celor emise de cutiile negre in caz de imersiune, potrivit agentiei de presa Xinhua.

Citeste si: O nava chineza a detectat in Oceanul Indian un semnal al unei cutii negre, care ar putea apartine avionului disparut

Autoritatile australiene si chineze se arata insa extrem de prudente, estimand ca ar putea fi vorba de o poluare sonora fara legatura cu avionul disparut.

Doua nave, una australiana si una britanica, echipate cu detectoare de cutii negre se vor deplasa spre respectiva zona, a precizat Angus Houston in cadrul unei conferinte de presa.

Sursa foto: agerpres.ro