AVION DOBORAT UCRAINA: Aeronava avea “carnetul de intretinere in ORDINE si FUNCTIONA NORMAL”, potrivit Malaysia Airlines

AVION DOBORAT UCRAINA: Avionul care s-a prabusit joi in estul Ucrainei, cauzand decesul a 298 de persoane, avea “carnetul de intretinere in ordine” si “functiona normal” in momentul in care a fost pierdut contactul, a asigurat vineri compania Malaysia Airlines, relateaza Agerpres care citeaza AFP.

AVION DOBORAT UCRAINA: “Ultima verificare tehnica a fost efectuata la 11 iulie si acest avion, care avea carnetul de intretinere in ORDINE, a zburat timp de 17 ani”, a asigurat Huib Gorter, vicepresedinte al filialei pentru Europa a Malaysia Airlines, in cursul unei conferinte de presa pe aeroportul Amsterdam-Schiphol.

AVION DOBORAT UCRAINA: “Toate sistemele de comunicatie ale avionului FUNCTIONAU NORMAL” in momentul in care acesta a pierdut contactul cu autoritatile de control aerian din Ucraina, a adaugat el.

Citeste si: AVION DOBORAT UCRAINA: Malaysia Airlines afirma ca aeronava s-a aflat tot timpul in SPATIUL AERIAN APROBAT

AVION DOBORAT UCRAINA: In timp ce cetatenia a patru persoane a ramas necunoscuta, Huib Gorter a indicat ca la bordul avionului se aflau 189 de olandezi, 29 malaezieni, 27 australieni, 12 indonezieni, noua britanici, patru germani, patru belgieni, trei filipinezi, un canadian si un neozeelandez.

AVION DOBORAT UCRAINA: Membrii familiilor victimelor acestei tragedii aviatice, probabil cauzata de o racheta sol-aer, vor primi 5.000 euro, pentru “cele mai urgente nevoi”, a precizat de asemenea Huib Gorter.

Citeste si: AVION DOBORAT UCRAINA: Separatistii prorusi NU ACCEPTA experti ucraineni la locul prabusirii

AVION DOBORAT UCRAINA: Potrivit unor responsabili americani, avionul a fost lovit de o racheta sol-aer, in timp ce autoritatile de la Kiev si rebelii s-au acuzat reciproc ca ar fi lansat o astfel de racheta.

Sursa foto: jurnalul.ro