AVION DOBORAT UCRAINA: Australia trimite politisti la locul prabusirii

Prim-ministrul australian Tony Abbott a vorbit cu presedintele ucrainean Petro Porosenko si cu cel rus, Vladimir Putin, despre planul de a trimite politisti din Australia la locul prabusirii avionului Malaysia Airlines, in Ucraina.

50 de politisti federali australieni au fost trimisi la Londra, ca prim pas al unei potentiale misiuni in Ucraina, pentru a ajuta la securizarea locului in care s-a prabusit avionul Malaysia Airlines ce s-a prabusit in apropiere de Donetk, scrie ziare.com. Abbott a spus ca se asteapta ca politistii sa ramana pe teritoriul ucrainean “timp de doua saptamani sau asa ceva”, insa nu se stie deocamdata daca acestia vor fi inarmati.

Citeste si: TRAGEDIE UCRAINA: Marsul TACERII la Amsterdam in memoria victimelor 

Trei oficial australieni – doi diplomati si un expert criminalist – au ajuns deja la Donetk, iar expertul a inceput lucrul joi dimineata alaturi de o mica echipa de malaezieni care au ajuns cu o zi inainte.

Citeste si: AVION DOBORAT UCRAINA: AERONAVA MALAEZIANA a fost DOBORATA de un ofiter RUS. VIDEO

In prezent, mai mult de 200 de oficiali australieni sunt implicati in aducerea acasa a cadavrelor cetatenilor din Australia care s-au aflat in avionul prabusit.

Miercuri, premierul australian a spus ca este posibil ca numeroase cadavre ale pasagerilor avionului doborat in estul Ucrainei sa fie inca la locul prabusirii.

Prim-ministrul australian a cerut o operatiune in care sa fie recuperate toate cadavrele, in contextul in care autoritatile olandeze au anuntat, marti seara, ca in trenul ce a ajuns in orasul ucrainean Harkov nu se afla toate cadavrele, ci doar 200. Abbott a precizat ca are temeri serioase ca toate cadavrele victimelor vor fi recuperate de la locul prabusirii, in conditiile in care 27 de cetateni australieni se aflau la bordul avionului Malaysia Airlines.