AVION DOBORAT UCRAINA: BARACK OBAMA: Cei vinovati vor fi trasi la raspundere

BARACK OBAMA condamna in termeni DURI incidentul din UCRAINA in urma caruia un avion cu 298 persoane a fost doborat de SEPARATISTI. Desi nu are toate datele problemei, presedintele american anunta faptul ca VINOVATII vor fi pedepsiti.

“Nu trebuie sa fim atenti la propaganda, ci sa fim atenti la adevar. Cei vinovati, vor fi trasi la raspundere”, a declarat OBAMA intr-o conferinta de presa organizata la CASA ALBA.

Liderul de la Washington a aruncat, din nou, sageti spre VLADIMIR PUTIN, pe care il considera responsabil, in mare masura, pentru actiunile separatistilor din Ucraina.

Citeste si: VLADIMIR PUTIN cere de la manastire INCETAREA OSTILITATILOR in Ucraina si NEGOCIERI directe intre partile implicate

“Nu am vazut actiuni de la Putin care sa ne arate ca ar vrea sa nu ii mai sustina pe separatisti.

Violenta acolo este orientata de catre rusi. Daca Putin ia decizia sa nu mai permita armamentul greu, atunci lucrurile astea se vor opri”, a mai spus OBAMA.

CASA ALBA are informatii clare ca racheta a fost lansata de catre separatisti, insa deocamdata nu se stie motivul acestui gest extrem.

Citeste si: AVION DOBORAT UCRAINA: Observatorii OSCE au ajuns la locul catastrofei

“Este prea devreme pentru a spune despre intentiile celor care au lansat acea racheta. Ancheta este in desfasurare. O racheta sol-aer a fost lansata si a doborat acel avion. Racheta a fost lansata dintr-un teritoriu controlat de separatisti”, a punctat liderul american.

OBAMA ii plange pe cei decedati in urma tragediei din Ucraina, amintind faptul ca in avionul groazei se aflau si oameni de stiinta care luptau impotriva SIDA.

“In accident au pierit 100 cercetatori care luptau impotriva SIDA. Acestia ne-au fost luati printr-un act de violenta fara sens. Este important sa ii tinem minte si sa le luam exemplul. SUA va sustine ideea ca oamenii trebuie sa traiasca cum doresc”, a mai spus presedintele SUA.

Sursa foto: Captura Realitatea Tv