AVION DOBORAT UCRAINA: Cine este TANARUL ROMAN care a murit in tragedia aviatica

Studentul de la Universitatea de Medicina din Cluj-Napoca care a murit in accidentul aviatic din Ucraina, alaturi de iubita sa, si ea studenta la Medicina in Cluj, avea cetatenie romana si canadiana si studiase la un liceu si la o universitate din Canada, fiind reprezentantul studentilor in Senatul UMF.

Pe pagina de Facebook a tanarului apare faptul ca acesta absolvise in 2008 Liceul Ajax din Ontario, iar in anul 2012 a absolvit Universitatea Waterloo, tot din Ontario, iar timp de cateva luni, intre septembrie 2011 si 2012, a lucrat la un centru medical din acelasi oras Canadian, potrivit Mediafax.

TANARUL, A. A., in varsta de 24 de ani, s-a nascut in Cluj-Napoca, oras in care mai locuieste doar un unchi de-al sau, el emigrand cu parintii in Canada si reintorcandu-se in orasul natal pentru cursuri la cea de-a doua facultate.

Colegii sai de la Facultatea de Medicina a UMF Cluj-Napoca spun ca era un student foarte bun, care se simtea mai mult roman decat canadian.

“Era inscris la sectia engleza, dar se simtea mai mult roman decat canadian. Invata bine, isi luase examenele, nu avea probleme, era in anul II. Mi s-au taiat picioarele cand am auzit despre accident. Ce sanse erau sa se afle in acel avion care pleca din Olanda in Malaezia?”, a afirmat o studenta a UMF.

Citeste si: AVION CAZUT UCRAINA: MAE anunta ca unul dintre pasageri avea si cetatenie ROMANA. UPDATE

O alta colega a tanarului spune ca acesta avea o iubita, O. I., din Germania, tot studenta la Facultatea de Medicina si tot la sectia engleza, care si-a pierdut si ea viata in accidentul aviatic. Cei doi mergeau cu avionul in Australia, la un congres de medicina.

“Era cu prietena lui in avion, mergeau spre un congres privind combaterea SIDA. Imi pare nespus de rau, e groaznic sa stii pe cineva care a murit in acel accident tragic”, a spus aceasta.

Si decanul Facultatii de Medicina, Anca Buzoianu, i-a cunoscut pe cei doi si spune ca erau studenti foarte buni.

“Din cate stiu, mergeau la Congresul despre SIDA in Australia. Erau amandoi studenti foate buni, mai ales el. El era reprezentantul studentilor de la sectia engleza in Consiliul facultatii si in Senatul UMF”, a spus Buzoianu.

Citeste si: AVIONUL DOBORAT in Ucraina, confundat cu cel al lui Vladimir Putin

Studentii de la UMF le vor aduce un omagiu celor doi colegi al lor vineri seara, urmand sa aprinda lumanari si sa aduca flori la sediul Facultatii de Medicina.

De asemenea, vineri a fost arborat un steag de doliu pe cladirea Decanatelor de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, in memoria celor doi studenti care si-au pierdut viata in accidentul aviatic din Ucraina.