AVION DOBORAT UCRAINA. Cine sunt VICTIMELE tragediei aviatice: Un senator, familii intregi si patroni

AVION DOBORAT UCRAINA. Aproximativ 100 de specialisti in domeniul SIDA, familii care plecau in vacanta, inclusiv un cuplu de florari, restauratori celebri si un senator au murit, ca multi altii, in urma prabusirii zborului MH17 in Ucraina, relateaza AFP.

AVION DOBORAT UCRAINA. “Era fratele si cel mai bun prieten al meu”, a declarat pentru AFP Sander Essers, in varsta de 63 de ani, care si-a pierdut fratele, Peter, in varsta de 66 de ani, cumnata, Jolette, in varsta de 60 de ani, si nepotii Emma, in varsta de 20 de ani, si Valentijn, in varsta de 17 ani. Jolette era un psiholog renumit, iar Peter a facut cariera in industria telecomunicatiilor. “Avea atatea planuri. Vaporul sau este acolo, in port. Inca vrea sa vada lumea”, a declarat Essers despre fratele sau.

AVION DOBORAT UCRAINA. Portretul lui Jolette a facut inconjurul lumii joi seara, dupa ce o fotografie in care apare pasaportul ei, gasit printre ceea ce a mai ramas din aeronava, a fost postata pe Internet. Peter si Jolette locuiau impreuna cu cei doi copii, intr-o vila dintr-un cartier de lux din Haga. Emma, o tanara “plina de viata si de entuziasm”, studia Medicina, iar Valentijn, un licean, era un excelent jucator de fotbal si tenis.

CITESTE SI: INCREDIBIL. O familie din AUSTRALIA a pierdut trei membri in cele doua TRAGEDII ale MALAYSIA AIRLINES 

AVION DOBORAT UCRAINA. Familia Essers mergea in Borneo sa exploreze jungla, timp de trei saptamani, impreuna cu un grup de prieteni. In avion se aflau, de asemenea, aproximativ 100 de specialisti in domeniul SIDA care mergeau la Melbourne, in Australia, la Conferinta Mondiala AIDS 2014, un eveniment organizat din doi in doi ani.

AVION DOBORAT UCRAINA. Printre ei se afla si cercetatorul olandez Joep Lange, in varsta de 59 de ani, un fost presedinte al Societatii Internationale privind SIDA (IAS), si Glen Thomas, un purtator de cuvant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). “Lupta imporiva SIDA era scopul vietii sale”, declara Jaap Goudsmit, un vechi prieten si coleg al lui Lange. “Era un om plin de compasiune. Nu suporta sa-i vada pe toti acesti tineri murind de aceasta boala nebuna”, a adaugat el.

AVION DOBORAT UCRAINA. Joep Lange era tatal a cinci copii si calatorea impreuna cu sotia. “Este o mare pierdere pentru intreaga lume in lupta impotriva SIDA, o mare pierdere pentru Olanda si o mare pierdere pentru mine”, a declarat Goudsmit. Povestea unui cuplu de florari, Cor Schilder, in varsta de 33 de ani, si Neeltje Tol, in varsta de 30 de ani, a facut, de asemenea, inconjurul lumii joi seara. Pe cand este pe punctul de a se imbarca, Cor face o fotografie cu avionul si o publica pe Facebook. “Daca va disparea, iata cum arata”, scria el.

AVION DOBORAT UCRAINA. Ironizand disparitia in martie a zborului MH370 apartinand companiei Malaysia Airlines in Oceanul Indian, Cor nu banuia destinul funest care astepta avionul, tot un Boeing 777 al aceleiasi companii. Un locuitor din Volendam, la aproximativ 15 kilometri nord de Amsterdam, Cor a publicat cu doar cateva zile inainte fotografii cu plaje idilice insotite de comentariul “inca putin de asteptat …”.

CITESTE SI: AVION DOBORAT UCRAINA. LISTA AERONAVELOR CIVILE LOVITE DE RACHETE IN ZONE DE CONFLICT 

AVION DOBORAT UCRAINA. Proprietara a doua restaurante chinezesti foarte cunoscute in Rotterdam, Jenny Loh, in varsta de 54 de ani, s-a aflat si ea la bordul avionului, impreuna cu mama si sotul ei, Shun Po Fan, un maestru bucatar in varsta de 60 de ani. Unicul lor fiu, Kevin, i-a primit pe restul membrilor familiei, joi seara, intr-unul dintre restaurante, Dim Daily. “Trebuie sa fiu puternic pentru familia mea”, spune el, citat de cotidianul Algemeen Dagblad. Jenny Loh, prezentata ca fiind “primitoare”, si sotiul ei, Shun Po Fan, locuiau de cativa zeci de ani in Olanda. Restaurantele lor sunt bine cotate de catre critici culinari.

AVION DOBORAT UCRAINA. Jeroen Wals, sotia sa, Nicole, si cei patru copii ai cuplului, Jinte, Brett, Amel si Solenn au murit toti in urma prabusirii avionului. Citand vecini, Algemeen Dagblad scrie despre o familie “inteligenta si care muncea mult”. Mezina familiei, Solenn, in varsta de 9 ani, “era atat de inteligenta incat invata intr-o clasa cu un mai mare”.

AVION DOBORAT UCRAINA. Jinte, in varsta de 15 ani, a scris intr-un mesaj, postat pe Twitter cu o ora inainte sa urce in avion, “intr-o ora voi urca in avionul catre Malaysia”. Fratele ei Brett a postat un selfie, pe retele de socializare, cu putin timp inainte de plecare. Un senator din cadrul partidului PvdA (stanga) a decedat, se asemenea, in aceasta tragedie, a anuntat Senatul olandez.

Sursa foto: bbc.co.uk