AVION DOBORAT UCRAINA: DATELE CUTIEI NEGRE care a inregistrat conversatiile din cabina pilotilor sunt INTACTE

CUTIA NEAGRA care a inregistrat sunetele din cabina pilotilor zborului MH17, prabusit in Ucraina joi, nu prezinta NICIO ALTERARE, iar DATELE pe care le contine sunt INTACTE, au anuntat miercuri anchetatorii olandezi.

“CUTIA NEAGRA era avariata, dar memoria era INTACTA si nu s-a gasit vreo dovada sau semn ca a fost alterata”, a anuntat intr-un comunicat Biroul olandez pentru Securitate (OVV), care va coordona ancheta asupra avionului apartinand companiei Malaysia Airlines doborat in Ucraina.

CUTIILE NEGRE – care au de fapt culoarea portocaliu – au fost predate de catre rebeli prorusi, in noaptea de luni spre marti, unor experti malaezieni care le-au predat, la randul lor, olandezilor.

Avionul de tip Boeing 777 malaysian care asigura o legatura Amsterdam-Kuala-Lumpur probabil a fost doborat cu o racheta trasa dintr-o zona controlata de catre rebeli prorusi sustinuti de Rusia, potrivit Satelor Unite.

Citeste si: AVION DOBORAT UCRAINA: Doua avioane cu PRIMELE CADAVRE ale victimelor catastrofei aeriene au ajuns in Olanda

CUTIILE NEGRE permit inregistrarea conversatiilor din cabina pilotilor si datele tehnice ale zborului. Insa este putin probabil ca ele sa furnizeze informatii care sa permita identificarea originii tirului care a doborat avionul malaezian.

Potrivit unor oficiali de rang inalt din cadrul serviciilor americane de informatii, zborul MH17 ar putea sa fi fost doborat “din greseala” de catre separatisti prorusi prost antrenati.

Biroul britanic pentru anchetarea accidentelor aeriene (AAIB) este insarcinat sa determine cauzele acestei drame, analizand inregistrarile sunetelor din cabina.

“DATELE din CUTIA NEAGRA au fost transferate si contin informatii valide despre zbor”, a dat asigurari OVV, subliniind ca acestea urmeaza sa fie analizate.

Citeste si: AVION DOBORAT UCRAINA: AERONAVA MALAEZIANA a fost DOBORATA de un ofiter RUS. VIDEO

Echipa va incepe sa examineze joi cea de a doua CUTIE NEAGRA, care a inregistrat datele tehnice ale zborului. “Acest lucru va permite sa se afle daca aceasta CUTIE NEAGRA contine informatii pertinente, caz in care datele din cele doua cutii negere vor fi combinate”, a precizat OVV.

Echipa internationala de anchetatori este alcatuita din 24 de persoane care provin din Ucraina, Malaezia, Australia, Franta, Germania, Statele Unite, Marea Britanie si Rusia, dar si din cadrul Organizatiei Aviatiei Civile Internationale (ICAO).

Sursa foto: cugetliber.ro