AVION DOBORAT UCRAINA. IATENIUK: Aeronava a fost doborata de PROFESIONISTI nu de GORILE BETE

AVION DOBORAT UCRAINA. AERONAVA malaezian nu a fost DOBORAT de “gorile in stare de ebrietate”, ci de “profesionisti”, afirma premierul prooccidental al Ucrainei, ARSENI IATENIUK, sugerand implicarea Rusiei, relateaza presa germana citata de AFP.

AVION DOBORAT UCRAINA. “Aceste sisteme de rachete nu puteau fi manevrate de gorile in stare de ebrietate. Doar niste profesionisti erau capabili sa identifice tinta si sa lanseze acest tip de racheta. Este posibil ca acesti oameni sa fi venit din Rusia”, a spus Iateniuk. Premierul a dat asigurari ca armata ucraineana nu a utilizat niciodata rachete in conflictul cu separatistii prorusi. “In Ucraina nu este un razboi civil, ci o interventie coordonata de Rusia, sustinuta de Rusia, finantata de Rusia si organizata de Rusia”, a subliniat Iateniuk.

CITESTE SI: AVION DOBORAT UCRAINA. Zeci de cadavre inghesuite in VAGOANE FRIGORIFICE. Cutiile negre, la DONETK 

AVION DOBORAT UCRAINA. Administratia de la Kiev afirma ca echipajul care a lansat racheta spre avionul de pasageri malaysian era format din cetateni rusi. Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prabusit pe 17 iulie in apropierea localitatii Grabovo, la 50 de kilometri de Donetk, intr-o zona in care au loc confruntari intre fortele ucrainene si separatistii prorusi. Cursa MH17 zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur si avea la bord 298 de persoane. Nu exista supravietuitori.

AVION DOBORAT UCRAINA. Serviciile de spionaj americane au confirmat ca Rusia a furnizat sisteme sofisticate de rachete insurgentilor prorusi din estul Ucrainei, incercand sa aduca echipamentele inapoi pe teritoriul rus dupa doborarea avionului de pasageri malaysian. “Rusia a oferit sisteme sofisticate de rachete insurgentilor prorusi din estul Ucrainei”, declara un oficial din cadrul serviciilor de informatii americane citat de ziarul The Washington Post. “Credem ca au incercat sa readuca in Rusia cel putin trei sisteme de rachete de tip Buk. Serviciiile secrete americane aveau indicii de circa o saptamana ca astfel de sisteme fusesera aduse in Ucraina”, a precizat oficialul american, care a preferat sa ramana anonim.

CITESTE SI:  AVION DOBORAT UCRAINA: MALAYSIA AIRLINES retrage din uz numele de cod MH17 

AVION DOBORAT UCRAINA. Potrivit serviciilor de spionaj americane, avionul malaezian a fost doborat cu o racheta de tip Buk SA-11, de fabricatie ruseasca. La randul sau, Rusia a cerut explicatii Ucrainei in legatura cu sistemele de rachete de tip Buk pe care armata ucraineana le-ar avea in zona in care s-a prabusit avionul de pasageri malaysian. Presedintele SUA, Barack Obama, a declarat vineri ca “dovezile arata ca avionul a fost doborat de o racheta sol-aer lansata dintr-o zona ucraineana aflata sub controlul separatistilor prorusi”, sugerand ca au fost utilizate sisteme militare de fabricatie ruseasca.

Sursa foto: newscom.ua