AVION DOBORAT UCRAINA-Imagini cu un convoi al separatistilor care muta bateria

Un jurnalist ucrainean a dat publicitatii imagini cu un CONVOI DE MILITANTI PRORUSI, care ar transporta sistemul sol-aer Buk de la locul din care ar fi tras asupra avionului malaysian, prabusit joi in estul Ucrainei.

Imaginile au fost date publicitatii de jurnalistul pro-ucrainean Dmitro Timciuk, un influent reporter militar din Ucraina, potrivit , relateaza BBC in editia sa electronica, potrivit Mediafax.

Citeste si: AVION DOBORAT UCRAINA. IATENIUK: PERSOANELE VINOVATE TREBUIE JUDECATE LA CURTEA DE LA HAGA

SISTEMUL DE RACHETE SOL-AER DE TIP BUK, cu care separatistii prorusi ar fi doborat avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, a fost adus in secret in Rusia in cursul noptii de joi spre vineri, a precizat pe Facebook Anton Herascenko, un consilier al ministrului ucrainean de Interne.

Potrivit profesorului Michael Clarke, de la Royal United Services Institute, dovezile obtinute pana in prezent indica un atac gresit al fortelor separatiste.

“Stim ca separatistii au afirmat la 29 iunie ca au capturat un SISTEM DE APARARE AERIANA SA-11 de la ucraineni. Avem si dovada, aparuta peste noapte, ca liderul separatist Igor Strelkov (…) a scris pe Twitter ca a doborat un avion rusesc Antonov 26. Ulterior, a sters acest mesaj foarte, foarte repede “, a precizat profesorul Clarke.

Citeste si: AVION DOBORAT UCRAINA. 85 DE COPII SE AFLAU LA BORDUL AERONAVEI – SURSE

Echipele de interventie ucrainene au gasit pana in prezent 181 de cadavre, din totalul de 298 de persoane aflate la bordul avionului Malaysia Airlines prabusit joi in estul Ucrainei, in regiunea Donetk.

Sursa foto: straitstimes.com, sprotyv.info