AVION DOBORAT UCRAINA: Interpol isi ofera ajutorul. Kievul spune ca nu a folosit rachete sol-aer in estul tarii

Organizatia politieneasca internationala INTERPOL, cu sediul in Franta, si-a oferit vineri ajutorul in ancheta asupra prabusirii avionului Malaysia Airlines in estul Ucrainei, tragedie soldata cu aproape 300 de morti, relateaza AFP.

Oficialii INTERPOL au declarat ca vor ajuta “pentru a contribui la identificarea si repatrierea ramasitelor pamantesti” ale pasagerilor zborului MH17 care facea legatura intre Amsterdam si Kuala Lumpur.

Citeste si: AVION DOBORAT UCRAINA. NEWCASTLE UNITED SI-A PIERDUT DOI SUPORTERI IMPORTANTI IN TRAGEDIE

“Vom ajuta de asemenea si pentru a stabili daca vreunul dintre pasagerii aflati la bordul avionului s-a imbarcat cu un pasaport semnalat ca pierdut sau furat catre Interpol sau daca vreunul dintre ei este legat de vreun comportament criminal grav”, a indicat secretarul general al organizatiei cu sediul la Lyon, Ronald Noble.

Daca va primi o solicitare, INTERPOL poate desfasura pe teren echipa sa de interventie, a adaugat secretarul general.

Pe de alta parte, oficialii ucraineni au reiterat, vineri, ca ARMATA UCRAINEANA n-a desfasurat RACHETE in cursul confruntarilor sale cu rebelii prorusi in estul Ucrainei si avionul malaezian care a fost doborat in zona respectiva era in afara razei de actiune a sistemelor pe care ea le foloseste.

Citeste si: AVION DOBORAT UCRAINA. 85 DE COPII SE AFLAU LA BORDUL AERONAVEI – SURSE

”Dintre toate RACHETELE aflate in arsenalul nostru, nici una n-a fost folosita”, a declarat Andri Lisenko, purtator de cuvant al Consiliului de Securitate al Ucrainei, potrivit Reuters.

Sursa foto: d-forensics.org