AVION DOBORAT UCRAINA: Misiunea internationala de politie A PRIMIT ACCES la locul catastrofei aviatice

Autoritatile malaeziene au anuntat ca au ajuns la un acord cu separatistii prorusi pentru a permite misiunii internationale de politie sa ajunga la locul prabusirii avionului Malaysia Airlines in estul Ucrainei, relateaza Agerpres, care citeaza AFP si Reuters.

Membrii misiunii internationale de politie vor putea patrunde in zona din estul Ucrainei unde luptele s-au intensificat, “pentru a-i proteja pe anchetatorii internationali” care investigheaza prabusirea avionului Malaysia Airlines cu 298 de persoane la bord, a anuntat intr-un comunicat cabinetul premierului malaezian Najib Razak.

Citeste si: AVION DOBORAT UCRAINA: VLADIMIR PUTIN ar putea fi dat in JUDECATA pentru tragedia aviatica

Autoritatile olandeze au anuntat tot duminica faptul ca un grup de 30 de experti legisti olandezi se deplaseaza spre locul prabusirii aeronavei.

Olandezii au putut obtine ACCES in aceasta zona in urma unui acord incheiat intre Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) si separatistii prorusi din estul Ucrainei, a precizat Ministerul olandez al Justitiei intr-un comunicat.

Citeste si: AVION DOBORAT UCRAINA: Ultima aeronava cu RAMASITE ale VICTIMELOR catastrofei aviatice a plecat spre Olanda

Liderii insurgentilor prorusi au anuntat de asemenea duminica faptul ca un vagon cu lucrurile personale ale victimelor tragediei aviatice a fost transmis autoritatilor olandeze.

Olanda este insarcinata cu procesul de identificare a victimelor si coordonarea anchetei asupra cauzelor prabusirii.