AVION DOBORAT UCRAINA: NATO analizeaza DATELE DE ZBOR ale avioanelor AWACS din Romania si Polonia

AVION DOBORAT UCRAINA: Cele doua avioane de supraveghere AWACS ale NATO isi desfasurau activitatea in spatiul aerian al Poloniei si Romaniei la momentul accidentului din Ucraina, iar datele de zbor ale acestora sunt in curs de examinare, a anuntat vineri un oficial din cadrul Aliantei Nord-Atlantice, citat de AFP.

AVION DOBORAT UCRAINA: Alianta Nord-Atlantica s-a declarat, vineri, “preocupata” cu privire la armamentul greu folosit de separatistii prorusi in estul Ucrainei, dupa prabusirea avionului apartinand Malaysia Airlines in regiunea Donetk.

AVION DOBORAT UCRAINA: “Suntem preocupati in legatura cu numarul crescand de armament greu folosit de separatisti in estul Ucrainei, precum si in ceea ce priveste gradul tehnologic ridicat al echipamentelor militare”, a declarat un oficial NATO.

AVION DOBORAT UCRAINA: “Am constatat ca Rusia permite in continuare trecerea mercenarilor si a armamentului greu la granitele cu Ucraina”, a adaugat oficialul.

Citeste si: MAPN: Un avion NATO survoleaza marti spatiul aerian al ROMANIEI

AVION DOBORAT UCRAINA: Intrebat despre circumstantele prabusirii avionului Malaysia Airlines in zona de conflict din Ucraina, oficialul a refuzat sa comenteze in legatura cu o situatie care tine de “domeniul informatiilor”.

AVION DOBORAT UCRAINA: El a mai afirmat ca cele doua avioane de supraveghere AWACS ale NATO isi desfasurau activitatea in spatiul aerian al Poloniei si Romaniei “in momentul producerii accidentului”. DATELE DE ZBOR ale celor doua avioane erau vineri in curs de examinare, insa, “din cauza distantei mari dintre ruta pe care se aflau aparatele AWACS si zona unde s-a prabusit avionul Malaysia Airlines, nu ne asteptam ca cele doua aeronave sa fi inregistrat accidentul”, a afirmat oficialul NATO.

Citeste si: DUSA: Un AVION Awacs al NATO se afla in spatiul aerian al Romaniei de la izbucnirea crizei din UCRAINA

AVION DOBORAT UCRAINA: Alianta Nord-Atlantica a decis sa trimita avioane AWACS in zboruri de recunoastere pe fondul ingrijorarilor exprimate de tarile din Europa de Est, in contextul crizei din Ucraina.

AVION DOBORAT UCRAINA: Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a subliniat, joi seara, ca o ancheta internationala “trebuie deschisa imediat, fara nicio piedica, pentru a stabili faptele, iar cei care sunt responsabili sa fie adusi rapid in fata justitiei”. El a apreciat, de asemenea, ca “instabilitatea din regiune, provocata de separatistii sustinuti de Rusia, a creat o situatie din ce in ce mai periculoasa”.

Sursa foto: avionique.free.fr