AVION DOBORAT UCRAINA: Observatorii OSCE au ajuns la locul catastrofei

OSCE a trimis vineri 30 de membri din echipa sa de OBSERVATORI in Ucraina, in locul pragusirii unui avion Boeing 777 malaezian, care a fost cel mai probabil doborat de o racheta in timp ce survola spatiul aerian din regiunea Donetk.

Observatorii OSCE sunt primii oficiali care ajung la locul catastrofei, reprezentantii guvernului de la Kiev nefiind acceptati de separatistii care controleaza zona. Totusi, un lider al insurgentilor, Serghei Kavtaradze, a declarat prin telefon agentiei Reuters ca vineri au sosit la Donetk patru experti ucraineni insotiti de o echipa auxiliara compusa din 17 membri, iar acestia vor ajunge in curand in zona accidentului.

Citeste si: AVION DOBORAT UCRAINA: Aeronava avea “carnetul de intretinere in ORDINE si FUNCTIONA NORMAL”, potrivit Malaysia Airlines

Controlul acestei zone de catre rebeli a facut pana in prezent imposibila demararea investigatiei la fata locului, demersul cel mai important fiind recuperarea celor doua cutii negre. Conform mai multor surse, una dintre aceste cutii se afla deja in mainile separatistilor, care si-au exprimat intentia de o preda Moscovei, dar ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a precizat ca Rusia nu va prelua inregistrarile.

Citeste si: AVION DOBORAT UCRAINA: PAPA FRANCISC indeamna din nou la PACE si se ROAGA pentru victimele zborului MH17

Sursa foto: ria.ro