AVION DOBORAT UCRAINA: PAPA FRANCISC indeamna din nou la PACE si se ROAGA pentru victimele zborului MH17

AVION DOBORAT UCRAINA: PAPA FRANCISC a indemnat din nou la pace in Ucraina, dupa distrugerea unui avion malaysian in estul acestei tari, si se roaga pentru “numeroasele victime”, a anuntat Vaticanul intr-un comunicat, potrivit Mediafax.

AVION DOBORAT UCRAINA: “Sfantul Parinte a aflat cu consternare vestea dramei avionului Malaysian Airlines care a avut loc in estul Ucrainei, (o zona) afectata de tensiuni puternice”, se arata intr-un comunicat.

AVION DOBORAT UCRAINA: Pentru a “evita pe viitor noi victime nevinovate”, Jorge Mario Bergoglio si-a reiterat indemnul la “dialog” si la “gasirea unor solutii” intre Rusia si Ucraina.

AVION DOBORAT UCRAINA: Papa argentinian l-a primit la sfarsitul lui aprilie pe premierul ucrainean Arseni Iateniuk, caruia i-a dat asigurari ca va “face tot ceea ce-i sta in putere” in vederea opririi crizei cu care se confrunta cele doua tari de mai multe luni.

AVION DOBORAT UCRAINA: Vaticanul a insistat atunci asupra rolului pe care-l pot juca “bisericile si organizatiile religioase in favorizarea rspectului reciproc si concordiei intre toate componentele societatii”.

AVION DOBORAT UCRAINA: Insa aceste incercari sunt incetinite de dialogul laborios al Sfantului Scaun cu ortodoxia rusa.

Citeste si: AVION DOBORAT UCRAINA: Malaysia Airlines afirma ca aeronava s-a aflat tot timpul in SPATIUL AERIAN APROBAT

AVION DOBORAT UCRAINA: De la inceputul conflictului, Sfantul Scaun a avut o pozitie retinuta. Astfel, el nu a condamnat anexarea Crimeei de catre Rusia, avand in vedere ca nu se pronunta niciodata, in mod traditional, asupra modificarilor frontierelor. Astfel, “ecuatia” este aproape imposibil de rezolvat pentru Papa.

AVION DOBORAT UCRAINA: Pe de alta parte, Patriarhia de la Moscova acuza Biserica Greco-Catolica Ucraineana Unita cu Roma (uniata) ca se afla la originea suferintelor ucrainenilor si ca dauneaza unei apropieri intre Roma si Moscova.

Citeste si: AVIONUL DOBORAT in Ucraina, confundat cu cel al lui Vladimir Putin

AVION DOBORAT UCRAINA: La randul lor, uniatii, martirizati pe vremea lui Iosif Stalin, s-au ridicat impotriva a ceea ce ei considera o prudenta excesiva a Vaticanului fata de presedintele rus Vladimir Putin, in contextul in care un preot uniat a fost rapit la Donetk, de catre o grupare inarmata, si anume «Armata Ortodoxa Rusa»”.