AVION DOBORAT UCRAINA: Parchetul olandez a deschis o ANCHETA PRELIMINARA

AVION DOBORAT UCRAINA: Parchetul olandez a deschis o ANCHETA PRELIMINARA in vederea eventualei urmariri in justitie dupa tragedia aviatica de joia trecuta din estul Ucrainei, scrie Agerpres, care citeaza AFP.

AVION DOBORAT UCRAINA: “Un reprezentant al parchetului, Thijs Berger, se afla in prezent la Kiev”, a precizat pentru France Presse Wim de Bruin, purtator de cuvant al parchetului national al Olandei.

Citeste si: AVION DOBORAT UCRAINA: Rudele victimelor vor primi pentru inceput 5.000 de dolari

AVION DOBORAT UCRAINA: ANCHETA survine dupa ce un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prabusit joi in estul Ucrainei, intr-o zona controlata de separatisti prorusi, avand la bord 298 de persoane, dintre care 193 de olandezi.

Citeste si: AVION DOBORAT UCRAINA: Operatiunile de cautare a trupurilor pasagerilor au fost FINALIZATE

AVION DOBORAT UCRAINA: Oficialul olandez a explicat ca tara sa poate, in baza unei legi adoptate in urma cu cativa ani, sa-i urmareasca in justitie pe suspectii de crime de razboi, chiar si pentru fapte petrecute in strainatate, daca cel putin una dintre victime este cetatean olandez.

AVION DOBORAT UCRAINA: Purtatorul de cuvant al parchetului nu a oferit alte detalii privind activitatile pe care le desfasoara reprezentantul acestuia in Ucraina. O echipa de experti medico-legali olandezi se afla in orasul Torez, unde au fost transportate corpurile victimelor. Vineri, observatori ai Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) au primit acces la locul prabusirii.

Sursa foto: jurnalul.ro