AVION DOBORAT UCRAINA: Premierul australian afirma ca la locul prabusirii aeronavei este un “HAOS TOTAL”

AVION DOBORAT UCRAINA: Premierul australian Tony Abbott a calificat duminica drept “HAOS TOTAL” situatia de la locul prabusirii avionului malaezian in estul Ucrainei, adaugând ca este ingrijorat de faptul ca locul va continua sa se degradeze.

AVION DOBORAT UCRAINA: Tony Abbott s-a alaturat altor tari – SUA, Olanda si Malezia – in a solicita cooperarea Rusiei in ancheta asupra circumstantelor in care s-a prabusit avionul Boeing 777 al Malaysia Airlines, care transporta 298 de pasageri si membri ai echipajului si care a fost probabil doborât de o racheta, joi, deasupra unei zone de conflict din Ucraina, scrie romaniatv.net, care citeaza Agerpres.

AVION DOBORAT UCRAINA: Prioritatea este recuperarea trupurilor neinsufletite, a adaugat seful guvernului de la Canberra, in conditiile in care la bordul avionului prabusit se aflau 28 de cetateni australieni.

AVION DOBORAT UCRAINA: “Dificultatea este ca la locul prabusirii este HAOS, HAOS TOTAL”, a declarat Abbott la postul de televiziune australian ABC.

Citeste si: AVION DOBORAT UCRAINA: Kiev-ul va solicita ca REPUBLICILE SEPARATISTE sa fie considerate drept “ORGANIZATII TERORISTE”

AVION DOBORAT UCRAINA: “Genul de lucruri care se fac de obicei la locul prabusirii unui avion nu se fac acolo”, a mai spus el.

AVION DOBORAT UCRAINA: Mai multe tentative de a deplasa oameni la fata locului au esuat din cauza conflictului care se deruleaza in regiunea apropiata de frontiera rusa, a indicat prim-ministrul.

AVION DOBORAT UCRAINA: “Este deci absolut imperativ ca Australia sa faca tot posibilul pentru a recupera trupurile neinsufletite, pentru a se asigura ca locul prabusirii va fi conservat, ca va avea loc o ancheta adevarata si ca se face dreptate”, a mai spus Tony Abbott.

Citeste si: AVION DOBORAT UCRAINA: Malaysia Airlines va RAMBURSA costul biletelor pasagerilor care doresc sa le anuleze

AVION DOBORAT UCRAINA: Locul prabusirii se afla intr-o zona controlata de separatistii prorusi, situatie care face ca operatiunile sa fie deosebit de complexe.

AVION DOBORAT UCRAINA: “Rusii, asa cum am vazut in aceste ultime 48 de ore, incearca sa se spele pe mâini de toata aceasta situatie. Dar este imposibil sa se spele pe mâini de ceva care s-a intâmplat intr-un teritoriu controlat de rusi, si provocat in mod vizibil de indivizi sustinuti de rusi, probabil cu armament furnizat de rusi”, a afirmat Abbott.

Sursa foto: realitatea.net