AVION DOBORAT UCRAINA: Rusia afirma ca NICIUN sistem de rachete Buk nu a trecut frontiera

AVION DOBORAT UCRAINA: Niciun sistem de rachete Buk sau alte echipamente militare ale fortelor armate ruse nu a trecut frontiera ruso-ucraineana, a declarat vineri seara un reprezentant al Ministerului rus al Apararii, dupa prabusirea avionul Boeing 777 in estul Ucrainei, relateaza Mediafax, care citeaza agentia RIA Novosti.

AVION DOBORAT UCRAINA: “Este imposibil sa faci acest lucru pe ascuns”, a declarat el, denuntand informatii potrivit carora autoritatile de la Kiev au retinut doi specialisti, cetateni rusi, care ar fi fost insarcinati cu “corectarea traiectoriei rachetelor Buk”.

AVION DOBORAT UCRAINA: “Va amintim ca acest tip de specialisti sunt folositi doar pentru sistemele de arme ale caror obiective sunt situate la sol”, a adaugat oficialul rus.

AVION DOBORAT UCRAINA: Anterior, ambasadorul Statelor Unite la ONU, Samantha Power, a declarat ca avionul malaysian prabusit in estul Ucrainei probabil a fost doborat cu o racheta sol-aer de tip Buk SA-11, lansata dintr-o zona aflata sub controlul separatistilor prorusi.

AVION DOBORAT UCRAINA: La randul lor, separatistii au afirmat ca “armele noastre nu bat mai sus de 4.000 de metri, nu avem (rachete) Buk, absolut niciuna”.

Sursa foto: realitatea.net