AVION DOBORAT UCRAINA: Separatistii prorusi NU ACCEPTA experti ucraineni la locul prabusirii

AVION DOBORAT UCRAINA: Insurgentii prorusi, care controleaza zona din estul Ucrainei unde s-a prabusit joi avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, NU PERMIT accesul investigatorilor autoritatii aeronautice ucrainene la locul catastrofei, a declarat vineri premierul ucrainean Arseni Iateniuk, potrivit realitatea.net, care citeaza AFP.

AVION DOBORAT UCRAINA: Reprezentanti ai separatistilor au promis la cateva ore de la prabusirea avionului ca vor da voie investigatorilor internationali sa efectueze cercetari la fata locului, dar vineri dimineata niciun expert strain nu era prezent acolo, dupa cum au constatat ziaristii agentiei France Presse.

Citeste si: AVION DOBORAT UCRAINA. Serviciile de informatii ale SUA au dezvaluit ca SEPARATISTII au tras in avion

AVION DOBORAT UCRAINA: Conform surselor acestei agentii, una dintre cele doua cutii negre ale aparatului ar fi fost deja gasita de separatisti, dar acestia din urma au declarat ca vor preda inregistrarile autoritatilor de la Moscova.

AVION DOBORAT UCRAINA: Insa ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat ca Rusia nu intentioneaza sa preia aceste cutii negre, pentru a nu incalca normele de drept international.

AVION DOBORAT UCRAINA: Anterior, si un responsabil din Ministerul ucrainean de Externe a amintit ca, potrivit dreptului international, cutiile negre trebuie sa ramana pe teritoriul statului unde s-a produs accidentul.

Citeste si: AVION DOBORAT UCRAINA-Imagini cu un convoi al separatistilor care muta bateria

In acest timp, presedintele in exercitiu al OSCE, ministrul elvetian de externe Didier Burkhalter, a declarat ca aceasta organizatie negociaza in prezent cu separatistii crearea unui ‘coridor umanitar’, care sa permita expertilor internationali sa efectueze investigatii in perimetrul prabusirii avionului. El a mai precizat ca in aceste discutii se abordeaza si posibilitatea ca echipele de investigatori internationali sa recupereze cutiile negre.