AVION DOBORAT UCRAINA: Tarile care au inregistrat victime vor o ANCHETA PENALA COMUNA

Ucraina si cele 11 tari care au pierdut cetateni in urma prabusirii zborului MH17 au ajuns luni la un acord pentru constituirea unei echipe comune de anchetatori in vederea unor eventuale URMARIRI PENALE, scrie Agerpres, care citeaza AFP.

“Sarcina este imensa”, a declarat reprezentantul Olandei, Han Moraal, citat intr-un comunicat dat publicitatii de Oficiul european de cooperare judiciara, Eurojust.

“Insa, cu o abordare atat de larga, cu vointa de a lucra impreuna, sper ca vom putea coopera in mod eficient pentru a descoperi cauzele accidentului si a obtine justitie pentru cele 298 de victime nevinovate si familiile lor”, a adaugat Han Moraal.

Citeste si: AVION DOBORAT UCRAINA: Premierul Olandei nu crede intr-o misiune militara internationala in zona de conflict

Un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines a fost doborat de o racheta pe 17 iulie in estul Ucrainei avand la bord 298 de persoane, printre care 193 de olandezi si 28 de australieni.

Diverse elemente au determinat Kievul si Occidentul sa afirme ca vine apartine separatistilor prorusi.

Citeste si: AVION DOBORAT UCRAINA: Misiunea internationala de politie A PRIMIT ACCES la locul catastrofei aviatice

Reprezentanti din Olanda, Australia, Malaezia, Belgia, Canada, Filipine, Germania, Indonezia, Marea Britanie, Noua Zeelanda, Statele Unite si Ucraina s-au reunit luni la sediul Eurojust, la Haga, pentru a discuta in legatura cu o strategie comuna.

La reuniune au participat, de asemenea, organizatiile de cooperare internationala a fortelor de politie Europol si Interpol.

Potrivit unei purtatoare de cuvant a Eurojust, Jacalyn Birk, locul unde va avea loc eventualul proces, cat si legea care va fi aplicata vor fi determinate de rezultatele anchetei.

Un acord oficial va fi semnat in zilele care urmeaza.

Sursa foto: realitatea.net