AVION DOBORAT UCRAINA: Uniunea Europeana activeaza CELULA DE CRIZA in domeniul aviatiei

AVION DOBORAT UCRAINA: Comisarul european pentru transport, Siim Kallas, vicepresedinte al Comisiei Europene, a anuntat vineri activarea CELULEI DE CRIZA a Uniunii Europene in domeniul aviatiei, in urma tragediei produse cu o zi inainte in Ucraina.

AVION DOBORAT UCRAINA: El a reafirmat ca toti liderii UE sunt profund socati de accidentul din Ucraina al avionului apartinand companiei Malaysia Airlines, care s-a soldat cu pierderea tragica a atat de multor vieti.

Citeste si: AVION DOBORAT UCRAINA: Consiliul de Securitate ONU cere initierea unei INVESTIGATII INTERNATIONALE

AVION DOBORAT UCRAINA: “Transmitem condoleantele noastre cele mai profunde familiilor victimelor. Ceea ce este necesar acum este o investigatie imediata si independenta asupra cauzelor accidentului. Fac apel la toti cei interesati sa participe si sa fie gata sa faca tot ce pot pentru a ajuta in aceasta sarcina esentiala”, a aratat Kallas, precizand ca, in termeni practici, aceasta inseamna accesul anchetatorilor la o serie de date legate de accident, respectiv la “cutiile negre”, inregistratorul de date de zbor si inregistratorul de voce din cabina de pilotaj.

Citeste si: AVION DOBORAT UCRAINA: Observatorii OSCE au ajuns la locul catastrofei

AVION DOBORAT UCRAINA: “Increderea publica necesita o procedura complet transparenta si deschisa. Am activat celula de criza a Uniunii Europene in domeniul aviatiei, astfel ca exista o coordonare adecvata a efectelor in spatiul aerian pentru a garanta siguranta zborurilor. Am dori sa reasiguram siguranta pasagerilor aerieni. (…) Ceea ce s-a intamplat cu MH 17 trebuie sa fie deschis pentru control public global. Si, in cazul in care devine evident ca acest accident a fost provocat in mod deliberat (…), cei responsabili vor fi adusi in fata justitiei”, a precizat Siim Kallas intr-o declaratie de presa difuzata de site-ul Comisiei Europene si citata de Agerpres.

Sursa foto; greenport.com