AVION DOBORAT UCRAINA: Vladimir Putin sustine ca Rusia va face TOT CE ESTE POSIBIL pentru a ajuta in derularea anchetei

Presedintele rus VLADIMIR PUTIN a sustinut marti ca Moscova va face TOT CE ESTE POSIBIL, inclusiv folosirea influentei asupra separatistilor, pentru a ajuta in derularea anchetei privind prabusirea avionului malaiezian Boeing in Ucraina si a cerut Kievului sa inceteze orice lupta, scrie hotnews.ro, care citeaza AFP.

“Rusia va face tot ce este in puterea sa pentru o ancheta completa, implicand toate partile, in profunzime si transparenta”, a declarat Putin, citat de agentiile rusesti de presa, in cadrul unei reuniuni a Consiliului rus de securitate.

Citeste si: AVION DOBORAT UCRAINA: Zi de DOLIU NATIONAL in Olanda, pentru victimele catastrofei aviatice

“Ni se cere sa facem presiuni asupra rebelilor. Vom face, desigur, tot ce este in puterea noastra, dar, repet, acest lucru nu va fi de ajuns”, a adaugat el.

Presedintele rus s-a referit la un presupus atac al blindatelor ucrainene impotriva Donetskului, controlat in prezent de rebeli. “Trebuie cerut autoritatilor ucrainene sa respecte normele elementare de decenta si sa aplice o incetare a focului fie si numai pe perioada anchetei”, a spus acesta.

Citeste si: TRAGEDIE UCRAINA: Cutiile negre vor fi DECRIPTATE in Marea Britanie

Presedintele ucrainean Petro Poroshenko a cerut luni fortelor armate sa intrerupa operatiunile pe o raza de 40 de kilometri in jurul locului unde s-a prabusit zborul MH17, zona care nu include insa si Donetsk.