AVION EGYPTAIR DISPARUT: AERONAVA AIRBUS 320 de pe ruta PARIS – CAIRO S-A PRABUSIT! Epava a fost GASITA! UPDATE

Un AVION al EGYPTAIR care facea legatura intre Paris si Cairo, cu 66 de persoane de bord, a DISPARUT, joi dimineata, de pe ecranele radarelor. Contactul cu aeronava de tip AIRBUS 320 s-ar fi pierdut cand aceasta era la 50-65 km nord de coastele egiptene.

UPDATE 19.50: Vicepresedintele EgyptAir Vice Ahmed Adel a declarat pentru CNN ca epava aAVIONULUI PRABUSIT a fost gasita.

UPDATE 15.15: Presedintele francez Francois Hollande a anuntat ca AVIONUL EGYPTAIR s-a PRABUSIT. Initial, surse oficiale din aviatia egipteana au declarat ca avionul a cazut in Marea Mediterana, insa premierul de la Cairo si ministrul Aviatiei Civile au intervenit rapid si au spus ca este prea devreme pentru a se ajunge la aceasta concluzie tragica. Pe de alta parte, o sursa din securitatea franceza sustine ca este luata in calcul si posibilitatea unui ATENTAT TERORIST.

UPDATE 11.00: Conform ultimelor informatii provenite de la autoritatile din Grecia, AVIONUL EGYPTAIR s-ar fi PRABUSIT in largul insulei elene KARPATHOS din Marea Egee! Informatia nu a fost confirmata, deocamdata, de autoritatile de la Cairo si nici de reprezentantii companiei aeriene.

UPDATE 9.14: Controlorii de trafic eleni au comunicat cu AVIONUL EGYPTAIR cand survola Grecia, pilotii nu au raportat nicio problema. Seful autoritatii aeriene egiptene: Nu au cerut ajutor prin radio, nici nu au pierdut altitudine. Au disparut pur si simplu.

UPDATE 09.00: Grecia s-a alaturat eforturile de cautare cu doua avioane si o fregata, mai multe elicoptere sunt in stand-by pe insula Karpathos. AVIONUL EGYPTAIR avea la bord 56 de pasageri si 10 membri ai echipajului: Doi in cabina de pilotaj, cinci insotitori de zbor si trei angajati pentru securitate. Printre pasageri ar fi doi bebelusi si un copil. Un purtator de cuvant al agentiei egiptene pentru aviatie civila a spus ca AVIONUL EGYPTAIR  cel mai probabil a cazut in mare.

Avionul EGYPTAIR facea cea de-a cincea cursa a zilei si zbura la 11.200 metri altitudine. Capitanul aeronavei AIRBUS 320 avea 6.275 de ore de zbor, iar copilotul 2.766 de ore. AVIONUL EGYPTAIR era fabricat in 2003.  

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: BBC