Avion fara pilot prabusit in Fasia Gaza

Un dispozitiv aerian militar israelian fara pilot s-a prabusit in nordul Fasiei Gaza duminica, palestinienii afirmand ca l-au doborat, iar armata israeliana oferind asigurari ca este vorba despre un incident provocat de o defectiune tehnica.

O sursa din cadrul serviciilor de securitate Hamas, la putere in Fasia Gaza, a declarat ca miscarea islamista a “capturat o drona (avion fara pilot) israeliana care survola regiunea Jabalia in aceasta duminica dimineata, in nordul Fasiei Gaza”.

Aceasta sursa, potivit mediafax, nu a putut sa ofere detalii despre modul in care a fost capturat avionul. Aripa militara a Hamas, Brigazile al-Qassam, a anuntat intr-un mesaj postat pe contul de Twitter ca a “doborât o mini-drona israeliana”.

Armata israeliana a dezmintit aceasta revendicare, oferind asigurari ca “minivehiculul aerian teleghidat (UAV) tactic de tip «Skylark» s-a prabusit astazi duminca in Fasia Gaza din cauza unei defectiuni tehnice”. Israelul recurge la avioane fara pilot pentru a survola Fasia Gaza, cu scopul de a colecta informatii si, uneori, pentru a efectua atacuri.

sursa foto: jurnalul.ro