AVION MILITAR PRABUSIT in SIRIA: Peste 35 de SOLDATI au MURIT

ACCIDENT de AVION SIRIA. Cel putin 35 de SOLDATI sirieni au fost UCISI intr-un ACCIDENT de AVION ce a avut loc in provincia nord-vestica Idlib din SIRIA. Un avion de transport, in care se aflau si SOLDATII, a incercat sa aterizeze sambata la aeroportul militar Abu al-Duhur in conditii de “vreme proasta si ceata deasa”, spune presa locala, citata de BBC.

Rebelii AL-NUSRA, grupare cu legaturi cu AL-QAIDA, sustin ca ei sunt cei care au DOBORAT AVIONUL. Nu ar fi pentru prima data cand militantii doboara un avion in SIRIA. Mai mult, in decembrie, militantii STAT ISLAMIC (SI) au capturat un pilot iordanian in Siria.

CITESTE SI: Cutiile negre ale avionului Air Asia prabusit in Indonezia, gasite de scafandri 

Fortele aeriene ale Iordaniei, SUA, Emiratelor Arabe Unite, Arabiei Saudite si Bahrainului au efectuat sute de lovituri aeriene asupra pozitiilor gruparii teroriste STAT ISLAMIC (SI) in SIRIA in ultimele luni. 2014 a fost, de altfel, cel mai sangeros an din ultimii patru, de cand a izbucnit conflictul din SIRIA. Peste 76.000 de persoane au murit anul trecut in razboiul civil ce ravaseste tara. 

CITESTE SI: AVION DOBORAT UCRAINA: Anchetatorii rusi sustin ca au PROBE despre implicarea unui AVION MILITAR UCRAINEAN 

Sursa foto: bbc.co.uk