AVION PRABUSIT FRANTA: Autoritatile au incheiat opratiunea de cautare a ramasitelor umane

Autoritatile franceze au incheiat operatiunea de cautare a ramasitelor umane la locul prabusirii avionului Germanwings in Alpii francezi, tragedie provocata intentionat de copilotul german al aeronavei Airbus A320, la bordul careia se aflau 150 de persoane, relateaza DPA.

Cautarile se vor concentra acum pe recuperarea bunurilor victimelor, iar identificarea persoanelor aflate la bord va continua prin analizarea mostrelor de ADN, au precizat media locale. Recuperarea celor mai mari piese ale epavei avionului din munti va incepe saptamana viitoare, a mai relatat presa. 

Agentia Europeana pentru Securitate Aeriana (AESA) a raspuns duminica informatiilor aparute in media conform carora Comisia Europeana a intrat intr-o disputa cu autoritatea aviatica din Germania dupa accident. 

CITESTE SI: AVION PRABUSIT FRANTA: Noi dezvaluiri despre ultimele clipe din a DOUA CUTIE NEGRA a avionului

AESA “a evidentiat cateva cazuri de nonconformitate”, a precizat pentru AFP purtatorul de cuvant Dominique Fouda, facand referire la informatii conform carora Biroul Federal de Aviatie din Germania a fost atentionat ca trebuie sa rezolve mai multe probleme, de la numarul insuficient de angajati la nevoia de a derula verificari privind avioanele si personalul de bord. 

Regulile privind siguranta aeriana din Germania sunt atent verificate dupa ce ancheta privind tragedia din Alpii francezi a concluzionat ca operatorul low-cost Germanwings si compania-mama Lufthansa au permis copilotului, un tanar cu tendinte suicidare, sa se afle la controlul unui avion de linie. 

CITESTE SI: AVION PRABUSIT FRANTA: Autoritatile au GASIT a DOUA CUTIE NEAGRA a avionului

Mai multe autoritati si companii aeriene din intreaga lume au implementat regula privind prezenta a doua persoane in permanenta in cabina de pilotaj dupa accidentul de la 24 martie.