AVION PRABUSIT FRANTA: LEGATURA SURPRINZATOARE intre COPILOTUL aeronavei si ROMANIA

O publicatie locala germana a dezvaluit ca un bunic al lui ANDREAS LUBITZ, COPILOTUL care a prabusit aeronava Germanwings in Alpii francezi, era originar din ROMANIA.

Bunicul lui Andreas Lubitz, de profesie medic pediatru, s-ar fi mutat in Germania la inceputul anilor ’70, dupa ce a participat la o conferinta medicala, apoi si-a gasit o slujba la Spitalul de Copii din Neuburger, potrivit stirileprotv.ro, care citeaza ziarul Donaukurier. Sotia lui a fost invatatoare la o scoala primara din oras, iar cei doi au o fiica, mama lui Andreas Lubitz.

Bunicul co-pilotului, in varsta de 87 de ani, si sotia lui, de 84, au locuit o buna parte din viata in Neuburg, pana de curand, cand s-au mutat in Montabaur, pentru a fi mai aproape de fiica lor.

Citeste si: AVION PRABUSIT FRANTA: ULTIMELE DISCUTII dintre pilotii avionului Germanwings

Fostii vecini din Neuburg ai familiei au povestit ca ANDREAS LUBITZ venea adeseori in vacanta la bunici, impreuna cu mama sa, si il descriu ca fiind un baiat “foarte politicos si tacut”. Tanarul Lubitz isi ajuta bunicii sa tunda iarba, facea jogging in mod regulat, de-a lungul Dunarii, uneori insotit de tatal sau.

Apropiatii familiei isi amintesc ca ANDREAS LUBITZ isi dorea inca de mic sa devina pilot: “Le spunea asta constant bunicilor. Toti il respectam pentru ambitiile mari pe care le avea. Era increzator, tacut, dar prietenos”, a marturisit o vecina.

Un alt locuitor care l-a cunoscut pe co-pilot povesteste ca nu i-a venit sa creada cand a auzit ca Lubitz a provocat cu buna stiinta tragedia aviatica din Alpi: “Am crezut ca nu aud bine.”

Reprezentantii ziarului au stat de vorba si cu o matusa a lui Lubitz, care inca incearca sa se impace cu ideea ca nepotul ei este responsabil de moartea a 149 de oameni nevinovati: “Nu ajungi niciodata sa cunosti un om cu adevarat”, le-a spus ea jurnalistilor germani, la telefon.

Citeste si: AVION PRABUSIT FRANTA: Copilotul avea probleme de vedere si se adresase medicului

Pe baza informatiilor obtinute dupa analizarea cutiei negre recuperate de la locul prabusirii avionului Germanwings, procurorii francezi au tras concluzia ca cel care s-a aflat in ultimele clipe la mansa avionului Airbus A320, prabusit, marti, in Alpii francezi, era copilotul aeronavei.

Copilotul era “constient si respira” in clipele finale ale prabusirii, si era singur in cockpit. Acesta s-a blocat in interiorul cockpit-ului si nu a mai spus “un singur cuvant” pana in momentul impactului. Copilotul aeronavei Germanwings “pare ca a avut intentia sa distruga avionul”, a declarat procurorul francez Brice Robin.

Andreas Lubitz avea 28 de ani, era de nationalitate germana si era complet calificat sa piloteze singur aeronava.

Procurorul Brice Robin a declarat ca nu exista indicii ca acesta a fost un “atac terorist”.

Sursa foto: gandul.info