AVION PRABUSIT FRANTA: Medicii de la LUFTHANSA i-au RECOMANDAT lui LUBITZ consiliere PSIHOLOGICA

Medicii de la Lufthansa recomandasera consiliere psihologica dupa depresia suferita de copilotul Andreas Lubitz, suspectat c-a provocat intentionat prabusirea unui avion Airbus A320 al companiei Germanwings in Alpii francezi, potrivit ziarului Bild an Sonntag, relateaza duminica AFP.

Autoritatea germana de supervizare a transportului aerian a descoperit o observatie intr-un dosar al Lufthansa, compania mama a Germanwings, referitoare la Lubitz, precizeaza publicatia. 

Medicii companiei aeriene au scris ca ”Lubitz trebuie sa continue sa fie consiliat psihologic, in pofida faptului ca a fost declarat apt de zbor”, de catre un expert independent in 2009, dupa ce pilotul a suferit un episod depresiv grav, explica Bild an Sonntag. 

CITESTE SI: AVION PRABUSIT FRANTA: Autoritatile au incheiat opratiunea de cautare a ramasitelor umane 

Nu se precizeaza insa daca Lubitz a beneficiat efectiv de o consiliere psihologica dupa ce si-a reluat pregatirea de pilot. Contactat de AFP, un purtator de cuvant al Lufthansa a refuzat sa se exprime pe aceasta tema, ”pentru a nu perturba ancheta” in curs de desfasurare in Germania. 

Primele elemente dezvaluite de catre justitia franceza sugereaza ca Lubitz a directionat intentionat avionul catre un versant muntos al Alpilor din sudul Frantei, fiind ucisi astfel cele 150 de persoane aflate la bord. 

CITESTE SI: AVION PRABUSIT FRANTA: Noi dezvaluiri despre ultimele clipe din a DOUA CUTIE NEGRA a avionului

Versiunea catastrofei aviatice a provocat o imensa emotie in Germania, unde dezvaluirile se succed in presa de la prabusirea avionului. .