AVION PRABUSIT in MALTA! CINCI CETATENI FRANCEZI AU MURIT

Cel putin cinci angajati ai agentiei europene Frontex au murit, dupa ce un avion s-a prabusit, luni dimineata, in Malta. Aeronava s-a prabusit in apropierea Aeroportului International Malta, singurul din tara insulara, localizat intre orasele Luqa si Gudja, relateaza The Telegraph, citat de Ziare.com.

UPDATE: Un avion usor despre care s-a spus initial ca fusese inchiriat de agentia de frontiera a UE, Frontex, s-a prabusit luni la putin timp dupa decolare in Malta, ducand la moartea a cel putin cinci persoane, au declarat martori si surse din aeroport pentru Reuters. Toate cele cinci victime erau francezi a declarat o sursa militara din aeroport pentru Reuters. Agentia Frontex a precizat ca niciun angajat nu a fost implicat in accident.

STIRE INITIALA

Zborurile spre si dinspre aeroport au fost oprite. Avionul s-a prabusit la scurt timp dupa decolare, la ora locala 7:20 (8:20, ora Romaniei). Martorii au povestit ca aeronava s-a ridicat de pe pista, a luat-o spre dreapta, iar apoi a inceput sa cada si s-a izbit de sol. Se pare ca aeronava cu elice Metroliner apartinea Frontex, agentia europeana care se ocupa de granitele blocului comunitar.

Astfel, cel mai probabil, la bord se aflau angajati ai agentiei, insa pana acum nu a fost facuta publica identitatea victimelor, arata publicatia locala Times of Malta, citata de Metro. Un astfel de avion poate transporta in jur de zece persoane. Mai multe echipaje de salvare au sosit la locul accidentului aviatic, iar acum cauta supravietuitori.

Sursa foto: BBC