Avion prabusit in Vietnam: Un distrugator american va ajuta la cautari

Un distrugator din cadrul Flotei a 7-a americane, USS Pinckney, se indreapta spre coasta de sud a Vietnamului, pentru a ajuta la cautarea avionului Boeing 777 apartinand companiei Malaysia Airlines, disparut in cursul noptii de vineri spre sambata.

Distrugatorul, care efectua manevre in apele internationale ale Marii Chinei de Sud, s-ar putea afla in vecinatatea avionului disparut in ultimele 24 de ore, a declarat Departamentul american al Apararii intr-un comunicat citat de AFP.

In alta ordine de idei, se pare ca la bordul avionului disparut se aflau si doua persoane certate cu legea. Un italian si un austriac s-au folosoti de pasapoarte furate pentru a se imbarca.

Citeste si: Avionul cu 239 de persoane la bord disparut s-ar fi prabusit aproape de coasta sudica a Vietnamului. UPDATE

Autoritatile din Austria au observat ca un cetatean austriac se afla pe lista cu pasagerii din aeronava disparuta, asa ca l-au contactat de urgenta, afland cu uimire ca nu era in avion si ca este “bine”, a declarat Martin Weis, purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe de la Viena,  conform Bloomberg.

Aceeasi situatie si in Italia, unde Luigi Maraldi, contactat de autoritati, a spus ca nu s-a imbarcat in acel avion, a anuntat Aldo Amati, reprezentantul instititiei italiene.

Malaysia Airlines anunta ca a “pierdut contactul” cu avionul care avea destinatia Beijing cu 239 de pasageri la bord. Aeronava a disparut in spatiul aerian al Vietnamului. Avionul a pierdut contactul cu turnul de control dupa ce a parasit capitala malaysiana.