Accident aviatic in SAN FRANCISCO. Un avion de tip Boeing 777 s-a prabusit la aterizarea pe aeroport. VIDEO. UPDATE

ACCIDENT AVIATIC IN SAN FRANCISCO. Un avion de pasageri de tip Boeing 777 care venea de la Seul s-a prabusit, sambata seara, in San Francisco. Aeronava apartine de Asiana Airlines, a doua companie ca importanta a Coreei de Sud, potrivit Associated Press. 

UPDATE: Doua persoane au murit in accidentul aviatic produs, sambata seara, in San Francisco. Alte 182 de persoane au ajuns la spital, dintre care 49 sunt in stare grava. In  aeronava se aflau 291 de pasageri si 16 membri ai echipajului.

UPDATE Ora 23.05: Pana la aceasta ora inca nu se cunoaste numarul de victime al accidentului din San Francisco, autoritatile americane nu au dat nicio informatie oficiala. Din declaratiile supravietuitorilor rezulta ca in momentul aterizarii, aeronava era deja o minge de foc. Un supravietuitor spune ca poarta avionului s-a rupt in momentul aterizarii avionului. Presa din SUA scrie ca ar putea fi o eroare de pilotaj, care ar fi dus la ruperea trenului de aterizare, insa nu exista o informatie oficiala in acest sens. La aceasta ora inca se evacueaza pasagerii aflati la bordul avionului de tip Boeing 777, prabusit in urma cu cateva zeci de minute in San Francisco. 

UPDATE Ora 22.55: La momentul aterizarii pe aeroportul din San Francisco, avionul de tip Boeing 777 era deja cuprins de fum, mai sustin martorii citati de presa din SUA.

UPDATE Ora 22.50: Serviciile de urgenta au raportat ca 290 de pasageri si 12 membri ai echipajului au fost salvati din epava avionului prabusit in San Francisco.

UPDATE Ora 22.45: Cativa pasageri au postat pe Twitter imagini de la locul accidentului. Potrivit BBC, David Eun a scris pe reteaua de socializare: “Tocmai ne-am prabusit pe aeroport, aripa avionului a fost pur si simplu rupta, toti ceilalti pasageri par sa fie in regula”.

UPDATE Ora 22.35: BBC transmite ca unii pasageri sunt blocati in aeronava. Potrivit martorilor, mai multi pasageri au reusit sa iasa din avion pe iesirile de urgenta. Aparatul ar fi avut probleme cu trenul de aterizare.

UPDATE Ora 22.30: Nu se stie inca numarul de victime, insa o astfel de aeronava poate transporta intre 240 si 300 de pasageri. Avionul s-a prabusit in momentul aterizarii, iar imaginile de la fata locului sunt dramatice. Avionul a fost cuprins de flacari, pompierii sositi imediat la fata locului reusind insa sa stinga incendiul.

Avionul care decolase de la Seul a ratat aterizarea pe Aeroportul din San Francisco, potrivit primelor informatii oferite de agentiile de stiri de peste Ocean. Echipele de salvare incearca sa evacueze pasagerii pe topoganele speciale.

Avionul fumega la aceasta ora, la fata locului sunt echipe de pompieri, nu se stie inca numarul victimelor. Mai multe ambulance au ajuns deja la locul accidentului.