AVION PRABUSIT UCRAINA: INTERCEPTARILE in care rebelii prorusi discuta despre DOBORAREA avionului. VIDEO

Serviciul ucrainean de securitate (SBU) a anuntat ca a interceptat convorbiri telefonice intre doi SEPARATISTI care discuta despre DOBORAREA avionului malaysian, prabusit joi seara in estul Ucrainei, relateaza publicatia Kyiv Post, in editia electronica. Autenticitatea inregistrarilor telefonice a fost contestata, vineri, de insurgentii prorusi.

“Apelul a fost initiat de catre Igor Bezler, la ora locala 4.40 (4.40, ora Romaniei), la 20 de minute dupa producerea accidentului. Bezler l-a sunat pe un ofiter al serviciilor de informatii ruse, Vasili Gheranin, comunicandu-i acestuia informatii despre doborarea avionului”, a declarat seful SBU, Valentin Nalivaicenko.

Citeste si: AVION PRABUSIT UCRAINA. MAE SPUNE CA NU ERAU ROMANI PRINTRE PASAGERI

Bezler ar fi afirmat ca avionul malaysian a fost DOBORAT de echipa insurgentilor “Minera”. Gheranin intreaba “unde sunt pilotii (insurgenti)?”. Bezler raspunde ca acestia “s-au deplasat la locul accidentului sa fotografieze avionul. Este foarte mult fum”, a adaugat el, potrivit unei inregistrari audio publicate de SBU.

“Cand a avut loc accidentul?”, intreaba Gheranin. “In urma cu treizeci de minute”, raspunde Bezler.

Intr-o alta discutie telefonica, care are loc intre doi INSURGENTI numiti “maior” si “grec”, INSURGENTII descriu locul accidentului.

“Aici nu e absolut nimic (util). Arme nu sunt, doar lucruri ale civililor: prosoape, hartie igienica…”, afirma “maiorul”, adaugand ca “avionul a fost doborat de oamenii lui Cernuhin, de acesti cazaci stabiliti in (localitatea) Cernuhino”. “Da, domnule maior”, confirma “grecul”. Ulterior, “maiorul” relateaza ca a gasit cadavrul unui student indonezian “de la Universitatea Thompson”.

Citeste si: AVION PRABUSIT UCRAINA: MOMENTUL TRAGEDIEI A FOST FILMAT ! VEZI VIDEO

La randul lor, INSURGENTII prorusi au contestat vineri autenticitatea inregistrarilor. Potrivit Interfax, reprezentantul “special al Guvernului republicii” Donetk, Serghei Kavtaridze, nu crede in autenticitatea lor.

“Afirmatiile potrivit carora au fost interceptate conversatii intre cazaci, care ar fi discutat despre doborarea acestui avion sunt un exemplu de propaganda”, a spus Kavtaridze, potrivit sursei citate de Mediafax.

El a facut referire la parerea unor experti care au “mentionat ca pentru a dobora avionul la o astfel de altitudine sunt necesare echipamente militare capabile sa lanseze rachete sol-aer”. Potrivit lui Kavtaridze, INSURGENTII nu detin astfel de echipamente.

Un avion de linie malaysian care decolase din Amsterdam si se indrepta spre Kuala Lumpur s-a prabusit joi in estul Ucrainei, intr-o zona controlata de SEPARATISTII prorusi, provocand moartea a aproape 300 de persoane.

Citeste si: AVION PRABUSIT UCRAINA: REACTIILE LIDERILOR DIN INTREAGA LUME

Oficiali americanii au declarat ca avionul malaysian care s-a prabusit joi in estul Ucrainei cu 298 de persoane la bord a fost DOBORAT de o racheta sol-aer, dar originea acesteia ramane nesigura. INSURGENTII si autoritatile de la Kiev se acuza reciproc de cauzarea acestui accident.

Sursa foto si video: youtube.com, straitstimes.com