Avionul care a aterizat fortat la Cluj era pilotat de Adrian Iovan si avea toate actele la zi

Un avion de tip BN2 care transporta o echipa medicala de la Bucuresti la un spital din Oradea a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, in judetul Cluj. La bord se aflau doi piloti si cinci medici.

Doi dintre medici au fost raniti. Mai multe echipaje medicale, un elicopter SMURD si jandarmii montani s-au deplasat catre locul accidentului. Deocamdata nu se cunosc cauzele care au dus la producerea accidentului.

Certificatul de navigabilitate al avionului tip BN2 a fost emis in 20 decembrie 2013 si este valabil pana in 27 decembrie 2014. Avionul, cunoscut drept unul dintre cele mai fiabile aparate de zbor, nu avea probleme din punct de vedere tehnic si avea toate actele la zi. Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile (CIAS) a demarat o investigatie in acest caz, fiind vorba despre un zbor civil.

Cel care pilota avionul era Catalin Ivan, cu o experienta de 40 de ani in aviatie, au declarat surse pentru Mondo News. Din primele date, a fost vorba despre o aterizare fortata. 

Avionul prabusit in judetul Cluj era de tip BN-2A-27 Islander si avea numarul de inmatriculare YR BNP. Aparatul a fost fabricat de Britten-Norman in anul 1977 in Anglia si a fost inmatriculat in Romania in anul 1978.

Proprietarul avionului  este Scoala Superioara de Aviatie Civila.