Avionul disparut da nastere unor teorii ciudate. “Tot ceea ce nu este dezmintit este adevarat”

Teoriile in privinta zborului MH370 se dezvolta tot mai mult, dupa ce autoritatile nu reusesc sa dea de urma avionului Malaysia Airlines, disparut de mai mult de zece zile.

Una dintre cele mai recente teorii, aparuta pe retelele de socializare, sustine ca un incendiu in cabina pilotilor sau un eveniment grav aparut la bordul avionului a determinat scoatereea din functiune a sistemului de comunicatie ale Boeingului, la putin timp dupa decolare, si i-a obligat pe piloti sa incerce o aterizare de urgenta.

Fosti piloti ai unor curse de linie sustin ca aceasta ipoteza ar explica de ce avionul s-a abatut de la traseul stabilit – un demers “deliberat”, potrivit autoritatilor malaysiene – si s-a indreptat spre vest, renuntand la planul de zbor Kuala Lumpur-Beijing.

Citeste si: AVIONUL DISPARUT: POLITIA DIN MALDIVE VERIFICA MARTURIILE LOCUITORILOR UNEI INSULE

“Este posibil ca pilotii sa fi decis sa faca tot posibilul pentru rezolvarea unei probleme foarte complicate, in urma unui incendiu declansat in cabina, sau la bordul avionului”, a explicat Barry Schiff, pilot cu o experienta de 34 de ani, pentru postul de televiziune CNN.

De asemenea, exista si ipoteze ca pilotii avionului, sau persoane care au urmarit deturnarea aparatului, au dezactivat principalele sisteme de comunicatie si localizare a Boeingului 777, pentru ca acesta sa nu mai poata fi detectat de radar.

Alte ipoteze sugereaza ca persoanele aflate la comanda avionului au profitat de traseul unui aparat al Singapore Airlines pentru a determina disparitia Boeingului de pe ecranele radar.

In China, de unde sunt originari 153 dintre pasagerii Boeingului disparut, internautii au lansat ipoteza ca avionul s-ar fi dezintegrat, dupa ce a fost lovit de un meteorit.

“Toate aceste teorii iau amploare in absenta unor informatii verificate” in legatura cu soarta avionului, spune Paul Yap, profesor de aeronautica la Universitatea politehnica Temasek din Singapore.

“Tot ceea ce nu este dezmintit este considerat adevarat, ceea ce face ca numeroase teorii sa fie luate in calcul”, adauga el.

Intre timp, politia din Maldive a anuntat miercuri ca va analiza informatiile publicate de un site local, care a dezvaluit ca locuitorii din regiune au vazut “un avion mare zburand la mica altitudine” in ziua dispartiei misterioase a zborului MH370.

Sursa foto: descopera.ro