Avionul disparut: Malaezia cere ajutorul SUA pentru a putea continua cautarile pasagerilor

Malaezia a cerut, vineri, Statelor Unite sa-i furnizeze echipamente submarine de supraveghere pentru a continua cautarile in vederea gasirii avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, disparut acum doua saptamani.

In cursul unei conversatii telefonice, ministrul malaysian al Apararii, Hishammuddin Hussein, i-a cerut secretarului american al Apararii, Chuck Hagel, “ca Statele Unite sa studieze posibilitatea de a furniza echipamente submarine de supraveghere”, a anuntat purtatorul de cuvant al Pentagonului, John Kirby.

Citeste si: AVIONUL DISPARUT, CAUTAT DE CHINEZI CU SAPTE NAVE INTR-O ZONA CU APE INGHETATE DIN OCEANUL INDIAN

Seful Pentagonului l-a asigurat pe omologul sau malaysian ca va “studia disponibilitatea si utilitatea acestor tehnologii militare pentru o astfel de sarcina si ca ii va da un raspuns cat mai curand posibil”, a adaugat purtatorul de cuvant, intr-un comunicat.

Hishammuddin Hussein i-a multumit lui Chuck Hagel pentru ajutorul oferit de Fortele Navale americane in eforturile de cautare a avionului disparut.

Zborul MH370, pe ruta Kuala Lumpur-Beijing, cu 239 de persoane la bord, a disparut la scurt timp dupa decolare, sambata, 8 martie, la ora 00.41 (vineri, 18.41 ora Romaniei). La jumatatea drumului, intre coastele Malaysiei si Vietnamului, avionul si-a schimbat directia de zbor, catre vest, in sens opus planului prevazut initial, iar sistemele de comunicatie au fost dezactivate “in mod deliberat”, potrivit autoritatilor malaysiene.

Sursa foto: turism.bzi.ro