Avionul disparut: Rudele victimelor cursei MH370, protest dramatic in fata ambasadei Malaeziei din Beijing. VIDEO

In jur de 200 de chinezi isi exprima, marti, furia si disperarea in fata ambasadei Malaeziei din Beijing, la o zi dupa anuntul potrivit caruia avionul Boeing 777 in care erau rudele lor s-a prabusit in Oceanul Indian, transmite AFP.

“Vom protesta in fata Ambasadei Malaysiei”, a declarat un barbat, la hotelul de la Beijing in care sunt cazate de peste doua saptamani familiile persoanelor date disparute si in care au fost organizate in mod regulat intalniri cu reprezentanti Malaysia Airlines.

Alaturi de alte 200 de persoane, barbatul a urcat la bordul unor autobuze municipale, in fata hotelului. Dupa ce politia nu a permis plecarea acestor vehicule, familiile au plecat pe jos catre ambasada.

“Cerem intoarcerea rudelor noastre”, scandau protestatarii. “Guvernul malaezian este un mincinos”, scandau ei.

Pe tricouri si pancarte au fost imprimate mesaje in vederea manifestatiei prevazute, un lucru care arata ca protestul nu este spontan.

Citeste si: AVIONUL DISPARUT: INMARSAT EXPLICA CUM ESTE LOCALIZAT AVIONUL BOEING 777 AL MALAYSIA AIRLINES

“Dragul meu, nu-mi pot imagina viata fara tine”, se putea citi pe o pancarta.

Multe dintre aceste familii chineze sunt convinse, in continuare, ca autoritatile de la Kuala Lumpur le ascunde adevarul, de la 8 martie, cand avionul de tip Boeing 777 cu destinatia Beijing si 239 de persoane la bord a disparut de pe ecranele radarelor civile. La bord se aflau 153 de chinezi.

In fata Cancelariei malaeziene au fost postati peste 30 de politisti, iar accesul pe strada era blocat, potrivit unui jurnalist AFP de la fata locului.

Premierul malaezian Najib Razak a anuntat luni ca avionul s-a prabusit in Oceanul Indian, fara sa ofere precizari cu privire la circumstantele disparitiei acestuia.

Conditii meteorologice nefavorabile – rafale de vant de pana la 80 de kilometri pe ora, ploi puternice si un strat de nori – impiedicau marti avioanele si navele implicate in cautari sa efectueze operatiuni in sudul Oceanului Indian.

Sursa foto si video: romanialibera.ro, youtube.com