AVIONUL EGYPTAIR PRABUSIT: Alerta de fum langa cabina pilotilor, cu cateva minute inainte de cadere

AVIONUL EGYPTAIR, care s-a PRABUSIT, joi, in Marea Mediterana cu 66 de persoane la bord, a trimis mesaje automate semnaland fum langa cabina pilotilor. “Suntem la curent cu aceste informatii aparute in presa. In acest stadiu, nu le pot nici confirma, nici nega”, a declarat pentru AFP un responsabil al Ministerului egiptean al Aviatiei Civile, informeaza Agerpres.

Anchetatorii aviatiei civile franceze au confirmat insa informatiile. Biroul de anchete si analize (BEA) “confirma ca au existat mesage ACARS (Aircraft Communication Addressing and Reporting System) emise de avion ce indicau fum in cabina cu putin timp inainte de intreruperea transmisiei de date”, a declarat un purtator de cuvant pentru France Presse.

CITESTE SI: AVION EGYPTAIR PRABUSIT: AU FOST DESCOPERITE PRIMELE CADAVRE SI BAGAJE

“Este mult prea devreme pentru a interpreta si intelege cauzele accidentului atat timp cat nu am gasit nici epava, nici cutiile negre. Prioritatea anchetei este de a gasi epava si inregistratorii de zbor”, a precizat el. “Un fum intens a declansat alarmele in partea din fata a aparatului, unde sunt situate partile sale vitale, panoul electronic de bord”, relata anterior Wall Street Journal, citand surse apropiate anchetei.

“Mesajele de eroare dureaza aproximativ doua minute, alertand echipajul cu privire la fumul detectat in toalete si un compartiment” amplasat sub podeaua carlingii avionului, potrivit WSJ. “Acest compartiment contine o parte esentiala a calculatorului de control al zborului”, care s-a “defectat”, a adaugat sursa citata, mentionand ca aceste indicii “nu sunt suficiente pentru a stabili daca avionul a fost victima unei bombe”.

“Au fost alerte de fum la bordul zborului 804 EGYPTAIR cu cateva minute inainte de a se prabusi in Marea Mediterana”, a anuntat la randul sau canalul CNN, indicand ca a obtinut informatiile dintr-o captura de ecran furnizata de o sursa egipteana. Scaune de avion si valize au fost recuperate, vineri, din apa marii, in largul coastelor egiptene. Cauzele PRABUSIRII AVIONULUI EGYPTAIR care zbura de la Paris la Cairo raman inca necunoscute.

Sursa foto: bbc