Avionul prabusit in Rusia s-a aflat si in flotila Blue Air din Romania

Avionul Boeing 737-500 care s-a prabusit pe aeroportul Kazan din capitala Tatarstanului, Rusia, a facut parte, o buna bucata de vreme, si din flotila folosita de operatorul aerian Blue Air, in perioada septembrie 2005-mai 2008, aparatul de zbor fiind achizitionat de firma ruseasca chiar de la acesta.

Avionul, care venea de la Moscova, s-a prabusit la aterizarea pe aeroportul Kazan, duminica noaptea, toti cei 44 de pasageri si cei 6 membri ai echipajului decedand in accident, informeaza AFP.

Aeronava avea 23 de ani vechime si trecuse prin mainile a 7 companii in timpul duratei de functionare. Aparatul intrase in serviciu in 1990 si fusese folosit pentru prima data de acum disparuta companie Euralair Horizons din Franta, apoi de Air France.

Inainte sa fie achizitionat de Tatarstan Airlines, aparatul mai apartinuse firmelor Uganda Airlines, Rio Soul din Brazilia, Blue Air din Romania si Bulgaria Air.

In 2001, avionul a mai fost implicat intr-un accident grav, pe cand era exploatat de Rio Soul, a fost implicat intr-un accident grav la aterizare pe aeroportul Belo Horizonte, in Brazilia.

Sursa foto: gandul.info