Deputatii au votat pentru ARESTAREA lui IOAN ADAM

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a dat marti aviz pozitiv pentru arestarea deputatului PSD Ioan Adam.

UPDATE 18.36: Plenul Camerei Deputatilor a aprobat marti cu 248 voturi “pentru” si 64 “impotriva” cerea privind arestarea preventiva a colegiului lor Ioan Adam.

Votul a fot cu bile, la vedere.

Comisia a luat aceasta decizie cu 15 voturi “pentru”, cinci “impotriva” si trei abtineri.

Deputatul PSD IOAN ADAM nu a dorit sa comenteze decizia comisiei, aratand: “Nu vreau sa discut pana nu se incheie procedura”.

El a venit la comisie insotit de doi avocati, care au cerut amanarea discutiilor in comisie, solicitarea nefiind aprobata.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor stabilise, la inceputul lunii, prelungirea pana la 18 noiembrie a termenului de depunere a raportului Comisiei juridice in privinta cererii arestarii preventive a deputatului PSD IOAN ADAM.

Citeste si: Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins LEGEA GRATIERII si AMNISTIEI. UPDATE

DNA il acuza pe deputatul PSD IOAN ADAM de abuz in serviciu, constituirea unui grup infractional organizat si cumparare de influenta in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri.

Parchetul a solicitat incuviintarea arestarii preventive a lui IOAN ADAM si VIOREL HREBENCIUC in dosarul retrocedarilor. VIOREL HREBENCIUC a fost arestat preventiv, dupa ce a demisionat din Parlament.

Hebenciuc e acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la folosirea influentei. Concret, social democratul e suspectat ca s-a folosit de influenta politica la nivelul institutiilor si autoritatilor publice din judetul Bacau si a celor de la nivel central, pentru a obtine 12.000 de hectare de padure. In acelasi dosar, Ilie Sarbu e cercetat penal, pentru folosirea influentei din pozitia de conducere in PSD si sprijinirea unui grup infractional organizat.

Citeste si: HREBENCIUC ramane in AREST – decizia ICCJ

Pentru a-si atinge scopul, politicianul a incercat in mod direct sau prin interpusi sa-i determine pe judecatorii Gabriel Uta si Ordog Lorand Andras, de la Tribunalul Covasna, sa admita un recurs prin care dreptul de proprietate, asupra a 43.000 de hectare de teren forestier si de teren agricol, situate in judetul Bacau, sa fie restituit in defavoarea Romsilva.

Cel care se ocupa efectiv de negocieri era deputatul IOAN ADAM, potrivit DNA.