AVIZ POZITIV pentru ARESTAREA lui MARKO ATTILA din partea Comisiei juridice a Camerei Deputatilor

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a dat luni AVIZ POZITIV in privinta cerereii DNA referitoare la incuviintarea retinerii si arestarii preventive a lui MARKO ATTILA, intr-un nou dosar penal.

Pentru retinere s-a votat cu 17 voturi, iar pentru arestarea preventiva, cu 16 voturi. Dupa redactarea raportului Comisiei, acesta va transmis catre Biroul Permanent al Camerei, iar cel mai pobabil miercuri cererea DNA va fi supusa votului.

Vicepresedintele Comisiei juridice, Ciprian Nica, a declarat ca MARKO ATTILA nu s-a prezentat la audieri, ci a fost reprezentat de doi avocati.

Citeste si: KELEMEN HUNOR despre deputatul MARKO ATTILA: “Va fi DECIZIA lui daca isi va da DEMISIA”

“Au venit reprezentantii domniei sale, care au spus ca acesta se afla in Ungaria. Marko Attila comunica cu parchetul prin avocati, iar cu avocatii prin e-mail. Mesajul sau este ca nu se sustrage retinerii, pentru ca vrea sa is dovedeasca nevinovatia”, a declarat Ciprian Nica, adaugand ca, in cazul in care DNA va cere arestarea lui MARKO ATTILA la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), in fata instantei se va prezenta avocata sa.

Procurorul general TIBERIU NITU a transmis joi ministrului Justitiei cererea si referatul cauzei in baza carora sa solicite Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului UDMR MARKO ATTILA, acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu in dosarul ANRP.

Este pentru a doua oara cand DNA solicita retinerea si arestarea preventiva a lui MARKO ATTILA, deputatul parasind intre timp teritoriul Romaniei, fiind, dupa ultimele informatii, in Ungaria.

Citeste si: Avocatul lui Marko Attila, deputatul cautat de DNA: Este dreptul sau sa stea in alta tara

“Anterior, Camera Deputatilor a incuviintat arestarea preventiva a inculpatului Marko Attila Gabor pentru infractiunea de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, intr-un alt dosar penal, fata de care procurorii anticoruptie au dispus disjungerea si continuarea cercetarilor in prezenta cauza, in care cercetarile au fost extinse si cu privire la infractiunile mentionate mai sus. Din ansamblul activitatilor desfasurate pana in prezent, a rezultat ca inculpatul se sustrage activitatilor de urmarire penala, parasind teritoriul Romaniei”, preciza DNA.