AVIZ POZITIV pentru URMARIREA PENALA a fostilor ministri ECATERINA ANDRONESCU si SERBAN MIHAILESCU. UPDATE

Comisia juridica din Senat a dat marti raport de admitere privind solicitarea DNA de declansare a procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a URMARIRII PENALE in cazul fostilor ministri ECATERINA ANDRONESCU si SERBAN MIHAILESCU.

UPDATE 18.28: Procurorul-sef al DNA, LAURA CODRUTA KOVESI, a transmis marti Senatului copiile celor patru volume cu actele de urmarire penala in cazul senatorilor SERBAN MIHAILESCU si ECATERINA ANDRONESCU.

“Ca raspuns la solicitarea din data de 30 octombrie, formulata de Comisia juridica de numiri, disciplina, imunitati si validari din cadrul Senatului, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi a transmis (…) catre Senat copii a patru volume continand acte de urmarire penala relevante, in ceea ce priveste faptele pentru care sunt cercetati Ecaterina Andronescu si Petru Serban Mihailescu”, informeaza un comunicat al DNA remis marti presei.

“Comisia, cu majoritate de voturi, a AVIZAT FAVORABIL solicitarea Parchetului. Vom trimite catre Plenul Senatului raport de admitere asupra cererii de incepere a urmaririi penale pentru cei doi colegi senatori”, a anuntat presedintele Comisiei juridice, Catalin Boboc, la finalul sedintei.

El a spus ca raportul ar putea sa intre pe ordinea de zi a plenului de marti.

Citeste si: Comisia Juridica a Senatului, reunire de URGENTA pentru a dezbate cazul ANDRONESCU-MIHAILESCU

Potrivit unor surse oficiale, raportul a avut opt voturi pentru, unul impotriva si o abtinere.

ECATERINA ANDRONESCU, ministru al Educatiei si Cercetarii in perioada 28 decembrie 2000 — 19 iunie 2003, si SERBAN MIHAILESCU, ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului in perioada decembrie 2000 — octombrie 2003, sunt cercetati de DNA in dosarul licentelor IT.

Citeste si: Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins LEGEA GRATIERII si AMNISTIEI. UPDATE

Sursa foto: edu-news.ro