AVOCAT ELENA UDREA: Exista posibilitatea sa cerem AMANAREA sedinta Comisiei Juridice

Avocatul ELENEI UDREA, MARIUS STRIBLEA a declarat, miercuri, ca exista posibilitatea cererii de AMANARE a sedintei COMISIEI JURIDICE din Camera Deputatilor  in care se discuta o noua SOLICITARE DNA de ARESTARE PREVENTIVA pe numele ELENEI UDREA, avand in vedere ca fostul ministru se afla inca la audierile care vizeaza denuntul acesteia impotriva generalului SRI Florian Coldea.

MARIUS STRIBLEA a precizat ca procurorii DNA i-au interzis ELENEI UDREA sa ia legatura cu Dorin Cocos, Dinu Pescariu sau alti inculpati in acest dosar.

„Nu are voie sa dea date din cauza penala. Doamna UDREA nu are voie sa paraseasca imobilul in care locuieste. Nu are voie sa ia legatura cu parti din dosar si de data aceasta Instanta a specificat exact: nu are voie sa ia legatura cu Dorin Cocos, Dinu Pescariu si Ana Maria Topoliceanu sau rudele acestora.

CITESTE SI: ELENA UDREA a ajuns la DNA. Deputatul isi mentine DENUNTUL impotriva lui COLDEA. UPDATE

Nu stiu care e situatia acelei curti. In situatia in care curtea in care dna Udrea locuieste este a dansei, o va putea folosi, insa daca aceasta este comuna, cel mai probabil nu va avea voie sa o foloseasca. Urmeaza acum sa ceara aprobare de la procurori pentru a veni in Parlament. Doamna Udrea e inca la DNA. Are voie sa isi apere pozitia in Parlament, daca procurorii aproba cererea, insa nu are voie sa faca trimitere directa la cauza in care este cercetata. Exista posibilitatea sa cerem amanarea comisiei juridice. Am sunat-o pe doamna UDREA si nu raspunde, semn ca inca este la DNA si telefonul este la intrare, pentru ca, asa cum stiti, nu poti intra cu telefonul mobil in DNA”, a declarat MARIUS STRIBLEA.

Avocatul fostului ministru a mai precizat ca se teme ca procurorii DNA o vor aresta din nou pe ELENA UDREA, avand in vedere ca detin, la acest moment, un aviz de incuviintare a arestarii preventive pe numele deputatului in dosarul Gala Bute.

„ Am spus ca ma tem ca va fi formulata o noua cerere de arestare. Procurorii au primit un nou aviz de la Camera Deputatilor pentru arestarea preventiva tot in GALA BUTE”, a continuat avocatul.

CITESTE SI: CERERILE DNA referitoare la ELENA UDREA vor fi discutate de Comisia Juridica a Camerei 

ELENA UDREA a fost citata, miercuri, la DNA pentru a isi completa denuntul impotriva sefului interimar al SRI, Florian Coldea, urmand sa ceara aprobare de la procurori pentru a merge la sedinta Comisiei Juridice in care se discuta o noua solicitare a DNA de arestare preventiva. Sedinta de plen in acest caz va fi programata, cel mai probabil, luni. 

Sursa foto: bzi.ro