AVOCAT: OPRESCU se simte torturat psihic. Vom ajunge cu plangerile la CEDO

Avocatul lui SORIN OPRESCU a anuntat in aceasta seara ca, in perioada urmatoare, plangerea privind sistemul de detentie va fi transmisa forurilor europene, informeaza B1 TV.

Avocatul sustine ca OPRESCU este supus unei torturi psihice si a sesizat instanta in legatura cu medicul si seful Arestului Central, dupa ce in celula edilului suspendat au fost facute verificari si s-au gasit fiole de insulina.

”Este stabilizat in acest moment, insa se simte in continuare torturat psihic tocmai prin acțiunile pe care le-au intreprins cei de la Arestul Central pana acum in cele cinci saptamani de cand e arestat.

CITESTE SI: AVOCATII lui OPRESCU au depus a patra plangere impotriva conducerii Arestului Central

Este doctor si tocmai dansul nu are aceasta posibilitate prin acțiune facute de cei de aici, pe care noi le-am reclamat și concentrat și intr-o plangere la CEDO”, a declarat avocatul.

Avocatii lui SORIN OPRESCU au depus a patra sesizare impotriva conducerii Arestului Capitalei. Aparatorii sustin ca la injectiile cu insulina este folosit acelasi ac pentru toti arestatii. Iar primarul suspendat al Capitalei a ajuns sa se trateze singur in arest pentru ca uneori trec si doua ore pana cand un asistent vine sa se ocupe de el.

”Acel stilou cu care iși injecteaza insulina nu mai e la OPRESCU, e in cabinetul medical, iar aparatul cu care se masoara glicemia era prevazut cu un ac și el, iar cei de aici au in dotare un singur astfel de instrument fara sa aiba posibilitatea sa schimbe acul. E o problema. Starea sa de sanatate s-a agravat prin faptul ca de la doua doze de insulina pe care le avea ca medicamentație inainte de incarcerare, acum a ajuns la șase doze pe zi. E un lucru grav”, a mai spus acesta.

CITESTE SI: AVOCAT: SORIN OPRESCU, lasat fara MEDICAMENTE si INSULINA in Arestul Capitalei

OPRESCU este nemultumit si de faptul ca politistii i-au confiscat doua flacoane de insulina in urma unor perchezitii realizate in celula sa. Avocatii sai catalogheaza atitudinea conducerii drept abuziva pentru ca, in cazul unei crize, tratamentul trebuie administrat pe loc. 

Sursa foto: ziuanews